Deficitul de cadre din IPJ Ialomiţa, acoperit din sursă externă

0

20160711_100806

Cei 43 de recruţi în poliţie au depus astăzi jurământul de credinţă faţă de profesie şi ţară, asistaţi de rude şi superiori. Media de vârstă a noilor agenţi este de 30 de ani, iar de la ei se aşteaptă apărarea drepturilor cetăţenilor prin aplicarea corectă a legii. „A trecut vremea cu: lasă, că merge şi aşa! Trebuie să fiţi atenţi până la detaliu în activitatea voastră, să fiţi precauţi că pot fi capcane, dar am încredere că voi sunteţi conştienţi de ceea ce vă aşteaptă şi pregătiţi. Dacă v-aţi ales această meserie din plăcere, cu siguranţă veţi performa, pentru că este important să mergi cu plăcere la serviciu”, a spus subprefectul Marin Constantin.
Printre oaspeţi s-a numărat şi şeful Direcţiei Judeţene de Informaţii, în opinia căruia contextul politic actual este foarte complicat, cu provocări permanente, interne şi externe: „Ca militar vă îndemn să nu vă uitaţi niciodată jurământul pe care l-aţi făcut faţă de ţară, să fiţi mândri de uniforma pe care o purtaţi. Profit de ocazie să reafirm sprijinul total din partea noastră, pe care puteţi să contaţi zi de zi, şi vă urez mult succes în carieră”, a spus şi Dorin Rădulescu.
Din partea Direcţiei Generale Anticorupţie, instituţia care se ocupă de prevenirea corupţiei în rândurile salariaţilor M.A.I, comisarul şef Mihai Dima le-a transmis noilor agenţi de poliţie să ia de la colegi doar exemplele bune: „Vă felicit pentru că v-aţi ales această profesie foarte frumoasă, dar deloc uşoară. Urmează o perioadă foarte grea, în care aveţi de învăţat atât lucruri teoretice cât şi practice, şi sper să învăţaţi de la colegii dumneavoastră numai lucrurile bune.”
Pentru inspectorul şef al IJP Ialomiţa, angajarea din sursa externă va acoperi doar o parte din deficitul de cadre care se înregistrează la posturile de poliţie din judeţ. „ Nu ştim dacă toţi cei 43 de agenţi care au depus azi jurământul vor lua şi examenul de definitivare a profesiei. Sperăm să înveţe repede şi ca lipsa de experienţă să fie suplinită de dorinţa lor de a fi buni poliţişti. Sunt de la tineri de 20 de ani, care doar au terminat liceul, până la bărbaţi de 45 de ani, care în câţiva ani pot ieşi la pensie”, a declarat comisarul şef de poliţie Viorel Ştefu. La ceremonie au participat şi reprezentanţii Inspectoratelor de Jandarmi şi pentru Situaţii de Urgenţe, care la rândul lor i-au asigurat pe recruţii din poliţie de tot sprijinul şi colaborarea.
Cei 43 de agenţi de poliţie au fost repartizaţi la secţiile rurale din judeţ, unde au mai rămas 19 posturi libere care vor fi ocupate ori cu absolvenţi de anul acesta ori din nou prin selecţie din sursă externă.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.