Deputatul Andrei Pop, președinte al Grupului de prietenie România-Marea Britanie, speră în anularea Brexit-ului

0

În urma respingerii Acordului de Retragere și a declarației politice din Camera Comunelor a Regatului Unit de ieri seară, deputatul Andrei Pop ia în calcul mai multe variante, dintre care o preferă clar pe cea a rămânerii Marii Britanii în Uniunea Europeană: “În calitatea mea de președinte al Grupului de prietenie România-UK, am avut tot timpul în minte protejarea drepturilor românilor care lucrează în Insulă. Deocamdată, nu se schimbă nimic în privința drepturilor acestora.
(…) Situația este încurcată, întrucât dacă Marea Britanie nu iese din UE înainte de alegerile europene din 26 mai 2019, atunci ar putea să participe la scrutin și va avea din nou reprezentanți în noul Parlament European. Sau va lua în considerare o ieșire fără acord?
Nu vreau să mă hazardez, dar în aceste condiții complicate, dublate de ultimele sondaje din UK, care arată că populația britanică este PENTRU o rămânere în Uniune, am putea vorbi răspicat despre anularea Brexit-ului, ceea ce cred că ar fi în folosul tuturor”.
În ultimii ani, numeroşi politicieni britanici au cerut organizarea unui nou referendum privind apartenenţa la UE. Referendumul care a decis Brexit a generat o profundă criză internă în Marea Britanie, în contextul în care Scoţia, Irlanda de Nord şi Ţara Galilor au semnalat că vor rămânerea în UE, avertizând chiar cu independenţa.
Anularea procedurii Brexit ar putea fi decisă în urma unui nou referendum sau a alegerilor parlamentare anticipate din Marea Britanie. După respingerea Acordului Brexit de către Camera Comunelor, Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a sugerat anularea procedurii Brexit. “Dacă este imposibil un acord şi nimeni nu vrea ieşirea fără acord, atunci cine va avea în sfârşit curajul să spună care este singura soluţie pozitivă?”, a declarat Donald Tusk prin Twitter.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.