Desfăşurare impresionantă de forţe la Borduşani, în cadrul exerciţiului Argedava Saber 17! La aplicaţie a asistat şi ambasadorul SUA la Bucureşti

1

Sute de soldaţi români şi aliaţi NATO au utilizat toate forţele armate de intervenţie în cadrul exerciţiului de trecere în forţă a unui curs de apă, aplicaţie al cărui succes i-a impresionat pe generalii americani: „Aceasta e cea mai impresionantă traversare de râu pe care am văzut-o vreodata, şi sunt în armată de 37 de ani, iar aceasta este de departe cea mai bine organizată şi executată traversare de rau. Sunt foarte mandru de armata romana, de serviciile terestre, marine, de aviatie si de forţele speciale. Sincer, am căpătat foarte multă încredere văzând capabilitatea pe care ne-au arătat-o românii. În Statele Unite vorbim despre bătălii pe mai multe planuri, iar ceea ce am văzut astazi a fost armata romana executând o batalie pe mai multe planuri. Eu nu m-aş fi gândit niciodată să includ flota militară în aşa ceva, dar am învătat astazi.”

            Ministrul apărării, Adrian Ţuţuianu, a precizat că în această etapă s-a arătat că România are resurse şi există interoperabilitate între diferite categorii de trupe: terestre, aeriene şi navale, dar şi între naţiunile participante la acest exerciţiu:

“Generalii prezenţi aici au putut să constate că exerciţiul s-a desfăşurat cu success, că există resurse şi capabilităţi militare care au ştiut să lucreze împreună şi să dea o notă foarte bună acestui exerciţiu.”

            La aplicaţia de la Borduşani –Ialomiţa au participat 750 de soldaţi şi invitaţi, printe care s-a numărat şi ambasadorul Hans Klemm. SG17 este cel mai mare exercițiu desfășurat în regiunea noastră, în perioada 11-20 iulie, unde participă 25.000 de militari, din 22 de țări aliate și partenere.        

1 comentariu

  1. […] Sute de soldaţi români şi aliaţi NATO au utilizat toate forţele armate de intervenţie în cadrul exerciţiului de trecere în forţă a unui curs de apă, aplicaţie al cărui succes i-a impresionat pe generalii americani: „Aceasta e cea mai impresionantă traversare de râu pe care am văzut-o vreodata, şi sunt în armată de 37 de ani, iar aceasta este de departe cea mai bine organizată şi executată traversare de rau. Sunt foarte mandru de armata romana, de serviciile terestre, marine, de aviatie si de forţele speciale. Sincer, am căpătat foarte multă încredere văzând capabilitatea pe care ne-au arătat-o românii. În Sursă știre […]

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.