“Dezvoltarea unui sistem naţional de alertare a populaţiei prin SMS, în caz de dezastru” – în dezbaterea comisiei IT din Camera Deputaților

0

Deputatul Andrei Pop a participat astăzi la dezbaterea “Dezvoltarea unui sistem naţional de alertare a populaţiei prin SMS, în caz de dezastru” din cadrul comisiei IT din Camera Deputaților, în contextul ultimelor evenimente de la sfârșitul săptămânii.
Tema discuției vine concomitent cu formarea unui grup de lucru la inițiativa guvernului, cu o structură formată din STS-IGSU-MNO’s coordonată de ANCOM. Soluția va fi bazată pe cell broadcasting (tehnologie mobilă care permite transmiterea unui mesaj instantaneu pe terminal în funcție de zone geografice). O nouă ședință de lucru va avea loc în cursul zilei de astăzi și și se va stabili un orizont de timp pentru implementare.
Deocamdată există aplicația DSU, a Departamentului pentru Situații de Urgență astfel încât se pot primi notificări în timp real ale situațiilor critice. Aceasta se poate găsi pe portalul de achiziții în funcție de sistemul de operare al terminalului dvs.
Complementar se pot urmări platformele de tip nowcasting.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.