Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomiţa desfăşoară acţiunea Blocada

0

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomiţa desfăşoară acţiunea Blocada, atât pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale, cât şi pentru asigurarea unui trafic rutier fluent, în special pe drumurile dinspre şi către punctele de trecere a frontierei.
În perioada 25 iulie – 31 august a.c., sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, la nivel teritorial se desfăşoară acţiuni preventiv-reactive, la care participă poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, poliție transporturi, acțiuni speciale, arme, explozivi şi substanţe periculoase.
În activităţile desfăşurate, poliţiştii urmăresc prevenirea comiterii de infracţiuni şi asigurarea fluenţei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens.
Astfel, pe raza judeţului Ialomiţa, în perioada 30 iulie – 04 august a.c., au participat în medie, zilnic, 200 de poliţişti, din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi specialişti în arme, explozivi şi substanţe periculoase.
În urma a peste 170 de acţiuni punctuale desfăşurate în această perioadă, poliţiştii au constatat 32 de infracţiuni, dintre care 5 de natură judiciară, 19 la regimul circulaţiei rutiere, una la regimul armelor şi muniţiilor şi 7 de alte genuri de infracţiuni. Dintre infracţiunile descoperite, 24 au fost constatate în flagrant delict.
Poliţiştii au depistat o persoană urmărită care avea emis pe numele său mandat de arestare preventivă.
Au fost instituite 115 filtre rutiere, a fost identificat un autovehicul care fusese sustras şi a fost confiscată o armă letală.
De asemenea, au fost aplicate 1.476 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 463.322 de lei, dintre care 193 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991, 19 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
În urma activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii au aplicat 1.186 de contravenţii prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 7 pentru consum de alcool, 157 pentru viteză neregulamentară şi 5 pentru nerespectarea normelor legale privind depășirea.
Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 6.702 de lei, au reţinut 50 permise de conducere, dintre care 10 pentru consum de alcool şi 18 pentru viteză și au retras 27 certificate de înmatriculare.
Exemple:
■ Poliţiştii ialomiţeni au ridicat în vederea confiscării aproximativ 18 m3 de material lemnos şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010.
Un bărbat de 45 de ani, din comuna Făcăeni a fost depistat în timp ce transporta cu un tractor agricol, pe raza localităţii de domiciliu, material lemnos din specia plop.
În urma controlului efectuat, poliţiştii, împreună cu un specialist din cadrul Ocolului Silvic Feteşti au stabilit faptul că materialul lemnos înscris pe avizul de însoţire prezentat de bărbat nu corespundea din punct de vedere cantitativ, iar valabilitatea înscrisului era expirată.
S-a luat măsura sancţionării contravenţionale a celui în cauză cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar cantitatea de 12,25 m3 de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării.
Aceleaşi măsuri au fost luate şi faţă de un bărbat de 35 de ani, din judeţul Vancea, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 4,4 m3 lemn de foc din specia fag.
Un alt tânăr de 25 de ani, din oraşul Ţăndărei a fost depistat de poliţişti în timp ce transporta cu o autoutilitară 1,5 m3 material lemnos, fără a deţine documente de provenienţă.
Poliţiştii au aplicat pe numele tânărului o sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 de lei, iar materialul lemnos transportat a fost ridicat în vederea confiscării.
■ În baza unei autorizaţii de percheziţie emisă de Judecătoria Urziceni, poliţiştii Secţiei Rurale Ion Roată au efectuat ieri, 04 august a.c., o percheziţie la domiciliul unei persoane de pe raza comunei Munteni Buzău.
La domiciliul persoanei, un tânăr în vârstă de 28 de ani, poliţiştii au găsit 18 ovine ce ar fi fost sustrase în cursul lunii iulie de la o stână de oi situată pe raza comunei Sărăţeni.
Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că animalele ar fi fost sustrase de îngrijitorul turmei şi ar fi fost ulterior vândute tânărului de 28 de ani.
Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor în cauză.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.