La Săveni a avut loc cea de-a III-a ediție a Taberei din Pridvorul Satului

0

În perioada 23-26 iulie 2023, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, în Parohia Săveni din Episcopia Sloboziei și Călărașilor, s-a desfășurat ediția a III-a a Tabarei din Pridvorul Satului, având ca temă: „Sfânta Liturghie, împlinirea vieții tânărului.‘‘ Evenimentul a fost organizat de către Asociația “Tineretul Ortodox Român” Filiala Săveni, Ialomița în colaborare cu Școala Gimnazială Săveni și Primăria Săveni și cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Ialomița.
La eveniment au participat peste 200 de tineri cu vârste cuprinse între 6 și 25 de ani.
În cadrul tabarei, tinerii au participat la diverse activități: Comunică & Întreabă Preotul, atelier de prim ajutor, atelier de dans & karaoke, ateliere handmade, ateliere tematice precum și un training foto susținut de domnul Silviu Fășie. Invitatul special al taberei a fost doamna Adriana Ene, realizatoarea emisiunii Bucuria Poveștilor, care a impresionat întreg auditoriul, in special pe cei mici, prin modul de expunere ludic și firul narativ captivant, ce au făcut posibila pătrunderea intr-o lume de poveste
Totodată s-au desfășurat și competiții precum: Jocurile olimpice, Jocul cuvintelor, Vânătoarea de comori, Tir cu arcul, Întreceri sportive de tip traseu cu obstacole și multe altele.
Tabăra s-a încheiat miercuri, 26 iulie 2023, cu oficierea Sfintei Liturghii, ocazie cu care participanții la tabără s-au putut împărtăși. În continuare, au fost acordate diplome voluntarilor și participanților, a fost difuzat filmul taberei și a fost susținut un cuvânt de încheiere al taberei.
Asociația “Tineretul Ortodox Român” Filiala Săveni, Ialomița a fost înființată în anul 2018, iar aceasta este condusă și coordonată de către Președintele Asociației, pr. Jugănaru Florin, precum si de preotul paroh Toader Georgian.
Gheorghe Valentin Dănuț

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.