Laboratorul de flori

0

Sera de flori de la Slobozia este printre putinele din tara care mai rezista pe langa administratia locala. In laboratorul verde, rasadurile de flori, butasii de trandafiri si gard viu sunt pregatite cu migala pentru a fi plantate la inceputul primaverii, in oras.
Ingrijorati ca vremea calda se va instala repede, lucratorii de la sera au inceput mai devreme cu o luna semanatul florilor pentru aranjamentele stradale. Ca in fiecare an, pentru surprinderea si incantarea slobozenilor atenti la detalii se incearca aducerea unor soiuri noi de plante, dar care sa suporte cu succes conditiile grele de clima din Baragan.
Prioritate in amenajarea spatiilor verzi in acest an au gardurile vii. La cererea asociatiilor de proprietari si a slobozenilor, in SERA din Slobozia se pregatesc peste 100.000 de butasi de buxus, ibonimus, tuia piramidala, ienupar târător si trandafiri. Special pentru parcul mare in sera prind radacini mii de fire de iedera si liane.
Cum noua conducere a renuntat la magazinul propriu de desfacere, din pacate anul acesta nu au mai fost plantate freziile parfumate locale care se diferentiau net de hibrizii de import.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.