„Matematica, cel mai bun companion al unui elev”

0

20160402_202212

150 de elevi din Bucureşti, Buzău, Brăila, Breaza, Piteşti, Ploieşti, Câmpina, Feteşti, Urziceni şi Slobozia au participat la concursul regional de matematică Gheorghe Mihoc, care se desfăşoară fără întrerupere de 22 de ani la Colegiul Naţional Mihai Viteazul. Tradiţional, juriul este prezidat de profesori ai Facultăţii de matematică, iar fondul de premiere, în valoare de 12.000 lei, asigurat de primăria municipiului reşedinţă. Inedit, anul acesta, a fost clasamentul de la clasa a VIII-a, unde s-au acordat 4 premii întâi şi două menţiuni.

Matematica este cel mai bun companion pe care îl poate avea un elev, este de părere profesorul universitar Ioan Ghiţescu, fost student al matematicianului Gheorghe Mihoc, de la naşterea căruia se împlinesc anul acesta 110 ani.
Concursul de matematică dedicat profesorului Gheorghe Mihoc a debutat în 1995, la iniţiativa profesorului Dumitru Costică.
Anul acesta, cele mai multe premii la concursul de matematică Gh. Mihoc organizat de Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Slobozia le-au obţinut la ciclul gimnazial elevii Şcolii general nr 3 din Slobozia, iar la liceu premiul I la clasa a IX-a a fost obţinut de Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Ploieşti, la clasa a X-a de Colegiul Naţional I.L. Caragiale din Ploieşti, la clasa a XI-a de Colegiul Naţional Militar Breaza, iar la clasa a XII-a de Colegiul Naţional I.C Brătianu Piteşti. La rândul lor, gazdele au obţinut un loc III la clasa a XI-a şi 7 menţiuni.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.