“Nu te poti numi licean daca n-ai trecut pe la LicArt!”

0

Dupa 6 luni, 1712 concurenti si 9310 creatii inscrise la sectiunile poezie si fotografie si 16 spectacole in competitie la Teatru, Festivalul National de Arte pentru Liceeni – LicArt si-a desemnat nominalizatii. Cel mai mare concurs pentru liceenii romani, ajuns la a 9-a editie, se bucura si in acest an de prezenta in juriile sale a unor personalitati ale vietii culturale romanesti.

Astfel, Juriul format din poetii Razvan Tupa si Gelu Vlasin si criticul Alexandru Cistelecan au ales poeziile care se vor “lupta” pentru castigarea celor 3 premii. Toate poeziile nominalizate vor fi tiparite intr-un volum care va fi lansat la Finala. Ele pot fi citite pe www.licart.ro.

La randul sau, Juriul format din fotografii Dinu Lazar, Bogdan Panait si Vlad Eftenie a stabilit care sunt cele mai bune fotografii inscrise in acest an la LicArt. Si ele pot fi admirate pe situl nostru si in expozitia care va fi vernisata cu ocazia Finalei.

In finala s-au mai calificat si 3 trupe de teatru:

* Trupa Fara Nume, Col. Naţ. „Iulia Hasdeu”, Bucuresti – cu spectacolul “Imobilul” de Jean Genet

* Trupa Alexandru Giugaru, Col. Naţ. „Cuza Vodă”, Huşi – cu spectacolul „Doctor fără voie” de Moliere

* Trupa AS, Col. Naţ. „Gheorghe Lazar”, Bucuresti – cu spectacolul “A douasprezecea noapte” de William Shakespeare

Toti nominalizatii vor participa in 22 si 23 mai, la Marea Finala care se va desfasura la Bucuresti, la Centrul Cultural pentru UNESCO, Nicolae Balcescu. In cadrul acelui eveniment cultural complex vom afla si castigatorii editiei din acest an a LicArt. Va vom tine la curent!

LicArt este organizat de Clubul Noua ne pasa!, in parteneriat cu Ministerul Educatiei.

Radu Herjeu, Director LicArt

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.