Primăria Municipiului Slobozia – comunicat

0

Primăria Municipiului Slobozia aduce la cunoștința persoanelor care au ales să achite impozitele și taxele locale în două rate egale că se apropie termenul scadent pentru plata celei de-a doua rate, 30 septembrie 2017.
Având în vedere că ultima zi de plată este o zi nelucrătoare, termenul scadent se prelungește până la sfarșitul primei zile de lucru următoare, respectiv data de 02 octombrie 2017.
Pentru neachitarea la termen a obligațiilor fiscale principale, începând cu ziua imediat următoare se vor calcula majorări de întârziere în cuantum de 1% pe lună sau fracție de lună, până la data stingerii sumei datorate, inclusiv.
Menționăm faptul că procentul celor care și-au achitat integral impozitele și taxele este de 41% din totalul contribuabililor persoane fizice și juridice. Aceștia au beneficiat la plată de bonificația de 10 %.
Am remarcat faptul cã, numãrul de persoane care achitã online impozitele și taxele este tot mai mare. În primele 8 luni ale acestui an, 220 de persoane fizice și juridice au plãtit online impozitele și taxele locale- 115 plăți au fost efectuate prin site-ul Ghiseul.ro și peste 2000 de plăți prin POS, cu 20% mai mult față de aceeași perioadă a anului precedent.
Dorim sã încurajãm aceastã metodã de achitare a taxelor si impozitelor, foarte simplã și rapidă pentru contribuabil, care evitã astfel aglomerația de la ghișee și totodată își limitează timpul pe care trebuie să îl acorde achitării taxelor și impozitelor locale.
Pentru a beneficia de această modalitate de plată, se va depune de către contribuabili o cerere însoțită de copia actului de identitate, respectiv copia cetificatului de inmatriculare în cazul persoanei juridice, pe care o vor înregistra la Compartimentul de Relații cu Publicul, în vederea obținerii unei parole de acces. Pentru a realiza plăți electronice este necesar să fie posesorii unui cont bancar curent.
Contribuabilii care aleg această variantă de plată, au posibilitatea vizualizării patrimoniului personal, situația debitelor pentru fiecare bun impozabil, plățile efectuate, modul de stingere a plății, precum și posibilitatea de a urmări modul de calcul al impozitelor și taxelor.
Pentru taxele fără debit ( amenzi în 48 h, taxe judiciare de timbru, taxă liberă trecere, etc.) contribuabilii pot accesa site-ul Ghiseul.ro, plata fără autentificare, cu selectarea localității unde își au domiciliul/sediul persoanele fizice sau juridice.
Prioritatea municipalității în această perioadă o constituie execuția bugetară, din a cărei analiză până la 11.09.2017, rezultă că impozitele și taxele locale au fost colectate în proporție de 71%.
Suma totală colectată la bugetul local este de 82,31 mil. lei, cu 9% mai mult față de aceeași perioadă a anului precedent.
Veniturile proprii sunt colectate la bugetul local în proporție de 70% din suma estimată a se încasa, acestea totalizând 46,31 mil. lei, mai mult cu 6% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.