Reducerea riscului rutier, prioritatea polițiștilor

0

În acest sfârşit de săptămână, 10 – 12 februarie a.c., poliţiştii rutieri au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 67 de sancţiuni contravenţionale aplicate, un permis de conducere fiind reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și două certificate de înmatriculare retrase.
Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 17.000 lei.
Abateri de la prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice, sancţionate de către poliţiştii rutieri
Un tânăr de 20 de ani, din localitatea Amara, a fost depistat de polițiștii rutieri în timp ce conducea un autovehicul pe drumurile publice, deși avea acest drept suspendat.
Alt tânăr de 21 de ani, din comuna Platonești, a fost depistat de poliţiştii rutieri în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere.
De asemenea, conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul indicat fiind de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, acesta fiind condus la cea mai apropiată unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosar penal.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.