Rezultatele acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri pentru siguranţa participanţilor la trafic

0

În perioada 10 – 12 august a.c., poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
Încălcările normelor rutiere au fost ferm sancţionate de către poliţiştii rutieri fiind întocmite 4 dosare penale, aplicate 342 sancţiuni contravenţionale, 2 certificate de înmatriculare retrase şi 28 permise de conducere reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 75 conducători auto, 23 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 4 conducători auto care au fost depistaţi la volanul unor autoturisme aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, 9 pietoni au fost sancţionaţi pentru traversare neregulamentară, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare.
Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 63.000 lei.
Exemplificări:
În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 02.00, un echipaj din cadrul Poliţiei Municipiului Slobozia aflat în serviciul de patrulare pe Bulevardul Chimiei din municipiul Slobozia a oprit pentru control un autoturism înmatriculat în capitală, la volanul căruia se afla un tânăr de 26 de ani, din comuna Gheorghe Lazăr. Întrucât acesta emana halena alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul Drager, rezultând o valoare de 0.91 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducând un autoturism deşi se afla în stare de ebrietate a fost depistat şi un tânăr de 24 de ani, din municipiul Ploieşti. Autoturismul la volanul căruia acesta se deplasa a fost oprit în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 02.00, într-un filtru rutier instituit pe DN 1D, la intrare în municipiul Urziceni. La testarea cu aparatul Drager, a rezultat o valoare de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Sâmbătă, în jurul orei 22.27, pe Calea Călăraşi din municipiul Urziceni a fost oprit pentru control un autoturism înmatriculat în capitală, condus de un bărbat de 44 de ani, din municipiul Ploieşti, aflat în stare de ebrietate. Fiind testat cu aparatul Drager, a rezultat o valoare de 0.77 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Duminică, în jurul orei 18.10, prin SNUAU 112, mai mulţi cetăţeni au sesizat Poliţia despre faptul că un autotir înmariculat în Republica Moldova, circulă haotic pe DN2, punând în pericol traficul rutier.
În scurt timp, autovehiculul în cauză a fost oprit de un echipaj al Poliţiei Rutiere între localităţile Moviliţa şi Sineşti, la volanul acestuia aflându-se un cetăţean moldovean, de 54 de ani, care emana puternic miros de alcool. La testarea cu aparatul Drager, a rezultat o valoare de 1.19 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În toate cazurile menţionate au fost întocmite dosare penale.
BULETIN INFORMATIV – Inspectoratul de Politie al Judetului IALOMIŢA

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.