Sărbătorile nemunciţilor, ediţia 10

4

M-am crucit deseori, în ultimii ani, văzând sumele cheltuite fără rost pe aceste aşa-zise sărbători (nu sunt genul care stârmoceşte cu o bere în faţa pe o terasă improvizată în mijlocul bulevardului. Şi-mi închipui că tot omul pleacă obosit de la slujbă cu gândul la duşul şi păpica de acasă. Deci, pentru mine nu sunt sărbători – atunci pentru cine?).

Dar, cum toată ţara benchetuia pe seama banului public, am trecut şi asta la capitolul “dacă-i bal, bal să fie”.

E, uite că mai nou fierbe ţara. Taie ăştia din salarii, taie din pensii, din alocaţii, pun impozite şi pe aerul pe care-l respirăm. Să fie Sărbătorile Sloboziei balonul de oxigen pe care-l aşteaptă boborul (dacă-i întrebi pe oficiali, aşa răspund – că mai are lumea nevoie şi de relaxare…)? Nu cumva era mai decent să stăm dracului cuminţi anul ăsta şi banii risipiţi pe d-alde puia şi alţi neica-nimeni să-i ţinem la saltea, că nu se ştie ce aduce ziua de mâine?

Da, poate aberez – pentru că am draci. Şi am, pentru că am muncit pâna la 6 seara, iar când am vrut sa plec spre casă (la MB-uri), m-a pus poliţistul înfipt în intersecţia de la Central să ocolesc pe Nisipuri/ANL/Casa Armatei/La Costa, unde alt poliţist m-a pus să ies în Matei Basarab pe lângă Altex, unde iaraşi nu am ajuns pentru că acolo era un poliţist care te întorcea din drum înapoi la ANL. Drept pentru care mi-am băgat ce are omul mai Sfânt în Sărbătorile S__ii şi am luat-o pe variantă.

guraialomiţei

later edit: iata-mă nevoit să-mi cer scuze (cu jumătate de gură). Am facut o tură pe acolo şi am avut câteva mici surprize plăcute: obişnuit cu nelipsitele dughene de vată pe băţ, baloane şi papuci de plastic, ace – brice, am văzut cu plăcere standuri cu produse de artizanat, standuri unde se vindeau bulbi şi flori, altul unde un olar făcea o… oală, stand unde o babuţă ţesea la război. La fel, standuri unde se vindeau flori de mină, pietre semipreţioase, carţi şi calendare bisericeşti. Am impresia că s-a băgat pe fir Răzvan Ciucă de la Muzeul Agriculturii şi a imprimat o faţă respectabilă ţigăniei de altădată. Apoi am fost în piaţa revoluţiei unde ansamblurile folclorice invitate la Floare de pe Bărăgan (organizatorii au suprapus cele 2 evenimente) pur şi simplu m-au încântat. Deci foamea ne face deştepţi şi inventivi…

foto:Laurenţiu Ştefan

4 comentarii

  1. Pe realitatea tv comentariul a fost similat celui din ,,Sarbatorile nemuncitilor, editia 10”. Cat despre cheltuieli, cred ca sunt legate de participarea unor artisti (d-alde puia şi alţi neica-nimeni), de focurile de artificii, s.a.m.d. La realitatea tv au dat si imagini cu apa siroind dintr-o conducta sparta insa nu, pentru asta nu s-au prevazut bani…la sarbatorile Sloboziei…

  2. Micii sunt de la consilierul lu’ Peste Prajit. Cum cine? Vasile Consilierul…offf…ce taran coclit. Isi bate joc de toti angajatii.

  3. Manele si pavele!! Asta suntem! Nu toti! Frumos din partea slobozenilor era sa nu mearga la aceste “Sarbatori”. Ce sarbatorim? 25% reducere de salarii? 15% reducere de pensii si ajutor de somaj? Ne cam meritam soarta cu asemenea conducatori!

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.