SCRISOARE DESCHISĂ

14

 

Destinatar: Primarul Municipiului Slobozia,
Persoana care ocupă funcția: col (r) Stoica Alexandru


Domnule Stoica Alexandru,
Țin să mă adresez dvs în acest fel din trei rațiuni care mă obligă să am o astfel de reacție. Prima dintre ele este legată de obligațiile legale care le aveți în calitatea pe care o reprezentați, a doua ține de comportament care vă obligă să promovați adevărul și cel de al treilea să apărați cu sfințenie interesul public și să respectați drepturile cetățenilor.
Reacția mea nu ar fi fost posibilă dacă vineri nu v-aș fi văzut la ceremonia de ,,tăiere a pamblicii” la inaugurarea incineratorului de deșeuri care se află pe teritoriul altei comunități locale. Gestul dvs. este inadmisibil, nu puteți să vă extindeți puterea publică în alt teritoriu administrativ. Pamblica putea fi tăiată de primărița Comunei Perieți sau de președintele Consiliului Județean Ialomița. Gestul comis nu credeți că este o gafă?
Al doilea raționament de a mă adresa astfel, constă în faptul că joi am văzut un panou bătut într-un pom lângă blocul 1 MFA din b-dul Matei Basarab care anunța ,,public” că acolo se va construi un sediu de firmă, a se citi ,,lipitură”, care poate să devină ulterior o locuință în ,,buricul” târgului sub pretextul că, vezi Doamne, asta-i procedura și cetățenii nu vor prididi cu telefoanele și vor curma intenția de a se construi acolo. D-le Stoica, proiectul acesta a trecut de nu știu de câte ori prin primărie, cu diverse intervenții și nu l-am promovat. De ce? Fiindcă eu am respectat dreptul public, drepturile cetățenilor din zonă și cele ale planului urbanistic general care definește destinația zonei cât interdicțiile de construire. Să știți, PUG-ul a fost aprobat în 2006 de Consiliul Local Slobozia și este lege pentru toți, chiar și pentru chiar și pentru dvs, că erați consilier și l-ați aprobat, pentru d-l Brânză, Constantinescu, cât și pentru cel care l-a înlocuit pe arhitectul șef pe care l-ați determinat să plece tot arhitect la Călărași. Vă întreb public, d-l arhitect Bereckz Alexandru Lorand vă încurca așa de tare? Citiți presa ,,de partid” și veți revedea ce i s-a aruncat în obraz acestui tânăr arhitect, cele ma abjecte vorbe – nici logodnica lui nu a scăpat așa ușor. Eu am reușit pentru prima dată, după revoluție, ca municipiul să aibă în fruntea urbanismului un arhitect, așa cum ne obligă legea și nu altceva …
În al treilea rând, constat că toate ,,promisiunile” din campania electorală de alegeri s-au soldat cu tăieri din buget și nu cu îndeplinirea promisiunilor făcute. În luna septembrie aprobați rectificarea prin tăiea banilor de la dezvoltare (investiții) și duceți banii la cheltuieli pentru funcționare (salarii, cheltuieli pentru achiziția bunurilor și serviciilor), bugetul fiind de 92,07 milioane lei, iar în luna octombrie la fel tăiați banii de la dezvoltare și-i duceți tot la funcționare din care 431 milioane lei vechi la ,,bunuri si servicii pentru deplasări externe”(!) în loc să-i fi lăsat pentru investiții în cartierul pentru tineri pe care i-ați mințit în campanie că veți rezolva problema energiei electrice, gazului metan, etc. Culmea, bugetul în luna octombrie a fost aprobat și mai mic, adică 91,85 miloane lei, tăind încă 9,2 miliarde lei vechi. Pentru că președintele Consiliului Județean este cel care v-a sprijinit în toate, credeam că prin ultima hotărâre pe care a dat-o consiliul, a repartizat cele 3,5 miliarde lei vechi ca o reparație la ,,omisiunea” de pe vremea mea ca primar și să-i acorde ca un drept locuitorilor Municipiului Slobozia. Ei de fapt sunt beneficiarii, nu eu.
D-l Stoica, eu nu pot să accept ca lucrări pe care le-am făcut cu banii slobozenilor să fie ,,hăbucite” cu atâta lipsă de pricepere. Uitați-vă la străzile care s-au distrus cu reabilitarea rețelelor de apă cu toate că firma constructoare dispune de tehnologia de tragere a conductelor noi prin țevile existente, inclusiv pentru execuția branșamentelor. Așa au fost licitate lucrările, cu această tehnologie.
La fel nu pot să accept să lăsați ca URBAN-ul să se ducă în faliment ca ulterior să acceptați alt operator, poate RAJA Constanța, sau promiteți că veți da apă bună consumatorilor începând cu 24 octombrie, de ziua ,,Armatei”, fără să vă țineți de cuvânt. Nu așa ați promis?
Trebuie să motivez de ce am făcut observațiile de mai sus. Iată care sunt acestea:
I. Am promis din dragoste și respect pentru slobozeni, pentru Slobozia că îmi voi exprima punctul de vedere ori de câte ori treburile publice nu vor merge în direcția promisă sau propusă;
II. Nu-mi este indiferent ce se întâmplă cu comunitatea pe care am slujit-o mai bine de 20 de ani;
III. Sper d-le Stoica că în viitor veți trata slobozenii și Slobozia ca pe cel mai valoros capital pe care îl aveți de gestionat. Că nu veți privi aceste două entități, cetățenii și comunitatea ca pe propriii membri de partid sau ca pe o organizație de partid ,,militarizată”.
Cu credința că treburile publice ale Municipiului Slobozia vor merge în direcția prosperității, va asigur de tot sprijinul meu.
ing. Ionașcu Gabi

14 comentarii

 1. Mi-e milă, mă uit la el şi constat că e tare greu să stea pe bară după ce a mâncat atâta mălai bugetar mai bine de două decenii…, dar, în acelaşi timp, mă şi bucur că este bine, sănătos şi poate, vreodată, cine ştie, să răspundă pentru banii tocaţi cu firmele care şi-au întors bunăvoinţa spre bunăstarea personală a sa dar şi a familiei sale. Alo, mai lucreaza cineva la DNA sau pământul Sloboziei făcut cadou procurorului de către Ionaşcu a rezolvat cazul?

 2. Ma, da pana la urma, nu Ionascu a votat singur in consiliul local apa…
  Toti consilierii PSD au votat. De ce atunci cand si-au dat seama ca nu e apa buna au continuat sa il sustina pana aproape de alegeri cand, de frica sa nu piarda alegerile, s-au lepadat de el?

 3. E greu cand stai pe bara…..sa ne spuna domnul ing. care este sing., cum sta treaba cu statia de epurare a orasului, nu cu un sediu de firma ……si mai draga urmas a lui Stefan cel Mare…..cine a stricat apa??? Stoica? Frate..scz domnule ex primar daca nu te-as mai vede prin oras ce bine ar fi…Poate te retragi pardon va retrageti pe la tzara pe undeva…? ce zici? Si prieteni de la radio Campus…nu il mai invitati pe Gabitza pe la voi ca ne creaza o repulsie organoleptica cu “evidentul ” si “bine intelesul” lui mostenit din comunism tovarasi. Nu mai ne intereseaza nu mai vrem sa il vedem si nu mai vrem sa il auzim!!!!!!!!!!!!!

 4. anonimule, de nu te/ar da limbajul de gol… unii oameni aud cand citesc, o fi defect profesional. ultima propozitie e chiar o semnatura! ai reusit sa ne amuzi in redactie, dupa ce dimineata ne/ai stricat ziua.

 5. Ionascule chiar daca pupi poala PC-ista vedem ca te manca rau de-o puscarie :)) Se pare ca esti blocat in intr-un proiect plin de tupeu. Moldeaveanule chiar tu ai incercat sa aduci RAJA, dar nu ai reusit pentru ca ceilalti te-au mirosit cu tot cu spaga. Raja nu va ajunge aici, poti sta linistit in privinta spagii promise tie, nu o va lua nimeni!!!!!

 6. Mult tupeu are domnul Ionascu sa mai asmuta cu batul prin gard dupa ce ne-a nenorocit obligandu-ne la cheltuieli suplimentare cu apa plata! Lasa-ne nene, ne-ai batjocorit destul!

 7. Pai hai sa-i lasam pe astia sa plece in China pe banii nostri.Anonimule daca esti prost de ce mai semnalizezi…?Esti vreun cacacios de psd-ist de nu te semnezi sau te-au invatat la instruirea facuta in delta sa scrii si sa comentezi?

 8. din pacate, tot ce spune ionascu este un trist adevar.pacat ca maimutele psd-iste ce posteaza p-aici nu au bunul simt sa recunoasca.in primul rand, ionascu a fost toata viata un psd-ist convins, chiar si in campania de la locale cand n-a avut tupeul de independent(vezi cazul Moraru de Amara) sa le sparga fata si sa plece impreuna cu ei la puscarie.dar , astea sunt niste chestii sensibile, departe de prostia si furaciunea tipic psd-ista.inapoi in copaci!!!

 9. Incheie asa:

  “Cu credința că treburile publice ale Municipiului Slobozia vor merge în direcția prosperității, va asigur de tot sprijinul meu.”

  Doreste vreo functie de consilier personal al primarului in functie? Sau una de bodyguard?

 10. Dle ING Ionascu va sfatuiesc respectuos sa va vedeti de treburile dvs, daca vroiati sa ramaneti in continuare primarul municipiului slobozia nu va bateati joc de tinerii carora le-ati dat terenuri in concesiune, i-ati obligat sa isi construiasca case, acestia s-au conformatiar dvs nu ati avut bunul simt sa va respectati promisiunea prin aceea ca nici la momentul actual in zona aceea nu aveam canalizare, curent electric, apa, gaz si altele.Ar fi mai bine sa ramaneti in umbra sa nu va intalniti cu cei pe care i-ati pacalit pe la Parchet, dupa parerea mea ceea ce dvs si administratia condusa de domnia dvs ati comis nu este nimic altceva decat un ABUZ IN SERVICIU, fapta pentru care inca mai puteti raspunde penal chiar daca nu mai sunteti primarul municipiului Slobozia.

  Cu stima,

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.