ŞOSELE MAI LIBERE DE CORUPŢIE – 5 poliţişti rutieri au fost reţinuţi pentru 24 de ore

18

Procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au descins azi dimineaţa la domiciliile a 6 poliţişti din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Ialomiţa, pentru 5 dintre ei luându-se măsura reţinerii pentru 24 de ore.
Andrei Marian Adrian, Chiţoiu Marian, Dinu Cristinel, Dinu Dorel Dănuţ şi Micu Gabriel sunt cei 5 poliţişti de la Poliţia Rutieră judeţeană pentru care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa ai dispus azi, 23 august, reţinerea pentru 24 de ore. Agenţi de poliţie în cadrul IPJ Ialomiţa, Serviciul Poliţiei Rutiere, ei sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice şi efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. Cei 5 vor fi prezentaţi în cursul zilei de maine instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.
Şpagă în loc de amendă
Poliţiştii luaţi în vizor au dat cu subsemnatul mai bine de 7 ore la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa. Din probatoriul administrat în cauză până la dispunerea măsurii de reţinere a relevat că în cursul lunii aprilie 2012, în timpul serviciului de patrulare, poliţiştii au primit diferite sume de bani de la mai mulţi conducători auto ce au încălcat normele legale în materia circulaţiei pe drumurile publice pentru a nu le aplica sancţiunile contravenţionale corespunzătoare faptelor săvârşite. Concluzia aparţine atât procurorilor cât şi lucrătorilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, de la structura centrală şi din biroul teritorial Ialomiţa, anchetatori care au beneficiat şi de sprijinul tehnic al Serviciului Român de Informaţii, ofiţeri care le-au interceptat convorbirile poliţiştilor reţinuţi astazi.
Pe lângă şpaga luată de la conducătorii auto pentru a nu mai completa procesele verbale de contravenţie sau pentru a îndulci sancţiunile pentru depăşirea vitezei legale, inculpatul Dinu Cristinel este cercetat şi pentru că a desfăşurat operaţiuni financiare ca acte de comerţ în legătură cu S.C. DINU INVEST S.R.L. SLOBOZIA în scopul obţinerii pentru sine sau pentru membrii ai familiei sale, de bani sau alte foloase.
Ciriblan a deschis balul
Reţinerea celor 5 poliţişti de la serviciul Poliţiei Rutiere pare a avea legătură cu altă reţinere, dispusă în 28 mai 2012, asupra lui Ciriblan Cornel, agent şef de Poliţie în cadrul IPJ Ialomiţa, Serviciul Poliţiei Rutiere, săltat atunci pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. Procurorii au stabilit că în ziua de 13.04.2012 (adică aceeaşi lună de care se face vorbire şi în cazul celor 5 reţinuţi de ieri), în timpul serviciului de patrulare, el a primit o sumă de bani de la un conducător auto ce a încălcat normele legale în materia circulaţiei pe drumurile publice, pentru a nu îi aplica sancţiunea contravenţională corespunzătoare faptei săvârşite.
La câteva ore de la reţinerea lui Ciriblan, într-unul dintre barurile din Slobozia, mai mulţi colegi de-ai poliţistului, printre care şi unii dintre cei reţinuţi astăzi, se dădeau de ceasul morţii şi încercau să-şi amintească când şi cum au lucrat în luna aprilie pentru a se dumiri dacă şi ei sunt în vizorul anchetatorilor.
Zâmbiţi, sunteţi la camera ascunsă!
Ciriblan avea să fie ulterior reţinerii cercetat în stare de libertate după ce instanţa a decis că nu prezintă pericol social şi după ce apărătorii săi s-au dat peste cap să arate că clientul lor este nevinovat şi că nu a luat mită de la conducătorul auto. Asta deşi din imaginile video se vedea cum agentul şef de poliţie primea banii de la şoferul prins în abatere. Cu ce fusese filmat poliţistul? Cu camere video montate chiar în maşina Poliţiei Rutiere fără ca acest lucru să fie comunicat conducerii IPJ Ialomiţa pentru ca nu cumva „să transpire” informaţia şi poliţiştii să fie puşi în gardă. Surse din Poliţia judeţeană ne-au relatat că operaţiunea de „tunare” cu aparatură video şi audio de intercepţie ar fi avut loc în atelierul de service al IGPR Bucureşti, acolo unde autoutilitara dotată cu aparat radar fusese dusă pentru reparaţii. „Au pus camere şi microfoane peste tot, în plafon, prin uşi, aparatură de ultimă generaţie, capabilă să surprindă tot.”, susţine sub protecţia anonimatului unul dintre poliţişti.
Înregistrările oferite de aparatura de urmărire şi interceptate par a fi acum argumentul forte din dosarul instrumentat pe procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa.
PETRONEL TUDOR, INFORMAŢIA

18 comentarii

  1. Dar de vreo plingere penala de frauda(vot multiplu etc ) la referendum ce stiti ? La Slobozia a fost totul OK ? Eu cum pot sa aflu daca cineva a votat in locul meu ?

  2. Du va bai cu frauda voastra….au avut pdlistii reprezentant in toate sectiile..au avut posibilitatea contestarii la BEJ…….asa ca nu va mai cacati pe voi in mod ciudat,ca nu suntem fraieri p aci….V am zis ca din 10 mil de boicotanti adulatori de basini nu vad vreo manifestare de bucurie…isterie nationala ca la Michael JACKSON….asa ca n afara de milionul ce a zis NU…mai sunteti inca un milion de securisti imputiti,ciorditori si turnatori pdlisti si alti atarnatori de bugete…

  3. Dar de Taras betivul nu ati auzit? Nu-l suportam be baiatul ala plin de figuri, nu era nimeni ca el : jmecher la rutiera, passat cu geamuri fumurii fata spate, fara numere pe fata si proiectoare cu xenon de saraci ! La sapa maaaaaa

  4. Sincer ,treaba e nasoala .Eu unul eram multumit sa dau 50-100 lei cash in loc de 400-500 amenda la bugetul local care se duce tot sub forma de spaga in buzunarele alor mai mari si nicidecum in folosul comunitatii.

  5. S-o crezi tu că scăpai la mine cu 50 – 100 lei cash! Păi cum mai ieşeam eu din tură fără 10 milioane? Ce vroiai să râdă colegii de mine şi să spună că sunt fraier şi îmi iau ţeapă de la şoferi?

  6. NU ne faceti dn-ul politist rutier (inca)liber si o lista cu sumele pentru fiecare infratiune in parte sau faceti pretul in functie de caii putere ai masinii

  7. Hai sa fim realisti! Oricine ar fi lucrat acolo, ar fi luat bani! Daca ar fi stabilite AMENZILE corect in RAPORT CU SALARIILE MIZERE DE ROMANIA, toti soferii ar fi platit amenda daca ar fi gresit! Decat sa dai amenda 400 lei si tu ai salariu de 700 lei, preferi sa dat 100 lei politistului si ai scapat; HAI SA RECUNOASTEM CA TOATA ROMANIA DA SI IA MITA, din cauza salariilor mici!!!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.