Urziceniul contributor la Eco-Aqua Călăraşi pentru ca societatea să NU piardă banii obţinuţi pentru investiţiile din fonduri europene

0

_DSC9621

Operatorul regional a preluat din 2006 serviciul de distribuţie apă–canal din Urziceni, prin asociere cu administraţia locală, iar acum executivul şi consilierii locali PNL au aprobat majorarea capitalului social al firmei din bugetul local pentru ca aceasta să facă faţă cheltuielilor şi să finalizeze în termen investiţiile finanţate cu fonduri europene.
Măsura i-a nemulţumit pe consilierii locali PSD, care au reclamat că, de la preluarea serviciului, preţul la apă a crescut de la 2,6 la peste 7 lei. În replică, primarul Constantin Sava susţine că Urziceniul are cea mai bună apă din judeţ, iar prin această asocierea Eco-Aqua va furniza apă tuturor comunelor din jurul municipiului. Majorarea capitalului societăţii din bugetul local al municipiului Urziceni va fi de 800.000 lei, în caz contrar existând riscul majorării preţului la apă, după cum a precizat consilierul Lidun Antonescu. O certitudine o reprezintă şi corecţiile financiare pentru sincopele apărute în derularea proiectelor, a mai rezultat din dezbaterea iscată în şedinţa Consiliului Local. Din discuţiile contradictorii nu au lipsit apelativele primarului Constantin Sava către mai vârstnicul coleg Ion Dumitrescu.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.