O lege mai dură împotriva violenţei domestice

2

Cristina Pocora face apel la colegii parlamentari de a vota o nouă lege împotriva violenţei domestice.
Cu ocazia Zilei internaţionale pentru eliminarea violenţei împotriva femeii, datată la 25 noiembrie, deputatul liberal de Ialomiţa va cere Parlamentului să adopte modificările aduse cadrului legislativ, astfel încât victimele să poată fi protejate iar agresorii ţinuţi la distanţă şi pedepsiţi.
Preşedintă a Comisiei pentru egalitatatea de şanse între femei şi bărbaţi, Cristina Pocora precizează printre măsurile prevăzute în noul act normativ, ordinul de protecţie cu posibilitatea de evacuare a agresorului din locuinţă.
Raportul la proiectul de lege a trecut de comisii şi urmează ca săptămâna viitoare să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. E foarte greu de comentat un astfel de subiect. Sunt atatea femei maltratate si implicit copii ce raman marcati pe viata de aceste tragedii.
    Cred ca in acesta situatia, la acest moment, legea nu apara femeia maltratata ci ii provoaca si mai multa suferinta, prin simplu fapt ca un sot nemernic pe care il reclama la politie ca o bate, este amendat, amenda pe care de obicei o plateste tot ea ( daca sotul nu munceste) si dupa aceea ia bataie inzecit.
    Nu cunosc modificarile cadrului legislativ, dar este o initiativa ce merita izbanda, atat pentru femeile ce traiesc o astfel de drama cat si pentru copii, victime colaterala in razboiul sotilor.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.