15 septembrie este termenul limită de depunere a plăţii anticipate aferente trimestrului 3

0
Direcţia Generală a Finanţelor Publice Ialomiţa reaminteşte contribuabililor, persoane fizice, organizaţi ca: întreprinderi individuale sau familiale şi persoane fizice autorizate, care realizează venituri din activităţi independente comerciale, precum şi din profesii libere, că au obligaţia să efectueze plăta anticipată aferentă, la organul fiscal de domiciliu până miercuri, 15 septembrie.
În aceeaşi situaţie se află şi ialomiţenii care realizează venituri din cedarea folosinţei bunurilor, indiferent dacă sunt impuşi în sistem real sau la normă de venit, cu excepţia veniturilor obţinute din arendare.
De asemenea, persoanele care realizează venituri din activităţi agricole impuse în sistem real au aceleaşi obligaţii. Intră în această categorie, contribuabilii care obţin venituri din cultivarea şi valorificarea florilor, legumelor şi zarzavaturilor în sere sau solarii, din exploatarea pepinierelor viticole şi pomicole şi altele asemenea.
Neachitarea la termenul prevăzut de lege, atrage majorări şi penalităţi de întârziere, conform Codului de procedură Fiscală.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.