30 de angajatori ialomiţeni au fost sancţionaţi pentru încadrarea în muncă fără forme legale

0

_DSC0368

Peste 30 de angajatori ialomiţeni au fost sancţionaţi recent, pentru încadrarea în muncă fără forme legale a unui număr de 53 persoane.

Dintre aceştia, 16 angajaţi lucrau în domeniul construcţiilor, iar pentru alte 132 de persoane, angajatorii au transmis cu întârziere contractele individuale de muncă, motiv pentru care peste o sută de patroni au fost amendaţi cu 66.000 lei. Luna trecută s-au făcut controale şi în domeniul fabricării produselor de brutărie si a produselor făinoase, unde în 28 de unităţi s-au depistat 40 de neconcordanţe şi încălcări ale legii. În principal, angajatorii au fost sancţionaţi pentru nerespectarea dispoziţiilor legale privind munca suplimentară şi de noapte, neevidenţierea reală a orelor de muncă prestate de fiecare salariat şi plata muncii în timpul sărbătorilor legale.
Pentru munca la negru, patronii riscă să plătească amenzi de 20,000 de lei pentru fiecare persoană găsită fără forme legale, iar pentru primirea la muncă a mai mult de 5 persoane, indiferent de cetăţenia acestora, fără încheierea unui contract individual de muncă, aceştia pot face închisoare de la 3 luni la 2 ani.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.