43.612 elevi şi peste 3.500 profesori

3

Peste 3.500 cadre didactice vor asigura anul acesta predarea în unităţile şcolare din judeţ.
Datele parţiale ale efectivelor de elevi şi cadre didactice arată că pentru 2011-2012 se înregistrează o uşoară scădere a populaţiei şcolare, mai mică acum cu 2.000 de elevi faţă de toamna anului trecut.
Inspectorul general şcolar, Stavăr Ilie, precizează că încadrarea personalului didactic se face în raport cu numărul de elevi, iar scăderea efectivelor şcolare diminuează şi posturile din învăţământ.
audio ILIE STAVAR
Datele finale ale numărului de elevi şi cel al cadrelor didactice vor fi cunoscute după data de 1 octombrie.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

3 comentarii

  1. Acest om stie ca are clase cu 13-14 copii, pastrate din orgoliu de directori, desi pe acelasi nivel mai sunt clase, tot sub media numarului de elevi? De exemplu, patru clase pe nivel, 80-81 de copii pe tot nivelul, iar una la din clase ramasesera 12 copii, dar au fost vreo cativa de la alte clase de pe nivel, transferati, asa, din orgoliu? Pai 81/4=20,25 de copii. Media este de 25. sau: doua invatatoare la o singura clasa in alternativa, cu 13 copii? Pe acelasi nivel sunt inca trei clase, nu prea numeroase. Din nou, sub medie. Pai ceilalti, din alte scoli care au fost comasate, au alte legi? Sau dreptatea nu e pentru catei?

  2. La o scoala din Urziceni sunt rasfirati copiii pe cat mai multe clase. Deci problema catedrelor s-a rezolvat: 2 invatatoare in Step by Step, lucreaza cu 13 elevi. (Asa e sistemul, cu doua invatatoare.) Mai sunt alte trei clase, cu nu foarte multi copii, dar s-a putut pastra si clasa aceea, pe acelasi nivel, cu 13 copii. La o clasa de gimnaziu sunt 14 elevi, iar celelate 3 au 20, 22, 27 de elevi. Chiar daca media pe nivel trebuie sa fie de 25, dupa noua lege, aici s-au putut pastra aceste clase. Ar trebui felicitat dl inspector general pentru ca a aprobat aceasta incadrare. Pacat pentru scolile comasate sau inchise din aceleasi motive!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.