Absolventi buluc, medici ioc

0

Deputatul din colegiul 2 Slobozia, Marian Neacsu, atrage atentia colegilor parlamentari asupra paradoxului pe care il inregistram la capitolul medici generalisti si specialisti. Excedentul de absolventi de medicina culmineaza cu un deficit de cadre specializate.

Desi anual la facultatile de medicina se inscriu cate 7 mii de studenti, acelasi numar de cereri ale medicilor si farmacistilor se inregistreaza pentru a profesa  in strainatate.

Judeţul Ialomiţa înregistrează în prezent un necesar de 29 de medici specialişti şi 13 medici generalişti, dintre care numai Serviciul de Ambulanţă Slobozia necesită 10 medici generalişti, iar Spitalul de Urgenţă solicită ocuparea a 21 de posturi de medici – 19 specialişti şi 2 generalişti. Ministerul Sănătății organizează pe 25 martie 2009 un concurs naţional pentru ocuparea posturilor vacante de medici din unităţile sanitare publice, de către medici specialiști şi rezidenți în ultimul an. Pentru a-i atrage la Slobozia, municipalitatea le pune la dispozitie tinerilor medici locuinte de serviciu. 

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.