Adulţi cu dizabilităţi

0

dedededeAproape 8.000 de ialomiţeni figurează ca persoane adulte cu handicap, în creştere cu 10% faţă de ultimii cinci ani.
Evoluţia persoanelor cu dizabilităţi arată că din 2006 şi până la finalul anului trecut, în evidenţe s-au înregistrat aproape trei mii cazuri noi de adulţi încadraţi cu în grad de handicap. Pe tipuri de deficienţe, la sfârşitul anului 2014, aproape 2,400 de ialomiţeni figurau cu grad de handicap fizic, alţi 1.300 cu un grad ridicat de handicap cu manifestări,  1,300 ca nevăzători, 200 cu deficienţe auditive şi aproape 2.000 cu dificultăţi mentale sau psihice. 
Anul trecut au fost eliberate peste 400 de noi acorduri de indemnizaţie şi 120 de însoţitor iar 70 de persoane au beneficiat de servicii de recuperare în centrul specializat de la Movila, unde în 2014 s-au internat definitiv alţi 32 de membri.
Centrul în regim rezindenţial al persoanelor adulte cu handicap neuro-psihic de la Movila a fost în luna septembrie modernizat prin intermediul programului de reabilitare şi dezvoltare a serviciilor sociale, finanţate din fonduri europene.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.