Ajutoare pentru incalzirea cu lemne

0

In Ialomita, cei mai multi beneficiari de ajutor la incalzire pe timpul iernii sunt de la tara.   Circa 56 de mii de ialomiteni asteapta de la stat sa primeasca banii de lemne, fie pentru a cumpara un metru doi de lemne, fie pentru a plati cate ceva din impozitele restante la primarie. Un material de Clementina Tudor:
audio bani de lemne 
Statul acorda patru forme de sprijin pentru incalzirea pe timpul iernii. Daca peste tot in judet sistemul centralizat s-a desfiintat iar localitatile cu gaze sunt numai 7, preponderent este numarul cererilor pentru subventia la incalzirea cu lemne.
In Slobozia insa, cele mai multe cereri pentru subventia la caldura sunt pentru incalzirea cu gaze.
Daca subventia pentru incalzirea cu gaze se scade din factura de plata, pentru lemne banii se acorda toti odata pentru toate cele 5 luni de iarna. La Ciulnita, 60% din gospodariile comunei vor beneficia de bani de lemne dar nu toti beneficiarii isi vor cumpara lemne de ei.
Desi la tara veniturile pe membru de familie sunt mici, nu toate familiile fac cerere pentru subventie, crezand ca doar batranii au dreptul. Constienti ca subventia e mica, pensionarii si-au facut provizii din vreme, si asteapta ajutorul in bani ca sa astupe alte goluri financiare. Cea mai mare subventie pentru lemne se ridica 54 de lei iar un metru ster de lemn costa 120 de lei. O familie care face doua focuri arde intr-o luna de iarna pana la doi metri de lemn.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.