,,Amara –izvor de sănătate, tărâm de recreere“

0

În următorii doi ani, Primăria Amara va promova intens staţiunea balneoclimaterică printr-un proiect cu finanţare nerambursabilă.
Programul ,,Amara –izvor de sănătate, tărâm de recreere“ are un buget total de circa 840.000 de lei, bani intermediaţi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului prin Programul Operaţional Regional.
Timp de 2 ani, lacul şi nămolul de Amara vor fi promovate prin diverese evenimente locale şi naţionale, pentru recâştigarea turiştilor în staţiunea balneoclimaterică din Bărăgan.
Primarul Victor Moraru a declarat în prezentarea proiectului că fiecare staţiune din ţară îşi doreşte să acceseze un astfel de program de finanţare, iar sumele alocate de comunitatea Europeană şi Guvernul României sunt perfect justificate, ca investiţie în sănătate.
Oraşul Amara va participa de anul acesta la două târguri naţionale de turism, la Bucureşti şi Braşov, pentru promovarea staţiunii şi a produselor turistice, nămolul şi Lacul Amara.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Ştefan Muşoiu, apreciază că proiectele de dezvoltare ale oraşului staţiunii ar trebui să redea locului faima de altă dată.
În programul de relansare a Staţiunii de la Amara sunt incluse, pe lângă Festivalul tinereţii, un festival al nămolului şi altul al clătitelor.
Prezent la lansarea proiectului, primarul Gabi Ionaşcu apreciază că Amara este cu adevarat un izvor de sănătate iar dezvoltarea staţiunii ar trebui susţinută şi de ministerul sănătăţii.
Prin mediatizarea staţiunii balneoclimaterice de la Amara se urmăreşte informarea a circa 25.000 de turişti şi contactarea a 25 de agenţii care vor avea contract cu oraşul Amara prin pachetele turistice pe care le pot oferi.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.