Anchetă IJP la Postul de Poliţie de la Sudiţi

0
În urma protestului tânărului care în urmă cu două săptămâni a ameninţat că se aruncă de la înălţime pentru că oamenii legii îl nedreptăţesc, cazul a fost preluat de Inspectoratul Judeţean de Poliţie. Protestatarul acuză că a fost bătut în propria locuinţă de un consătean la care lucra ocazional.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie spune că acuzaţiile sunt cercetate într-un dosar penal. Daniela Salaoru precizează însă că, iniţial, petentul nu a reclamat că asupra lui s-a tras cu arma.
Referitor la acuzaţiile aduse agentului de poliţie, anchetatorii au stabilit că poliţistul incriminat şi-a făcut datoria iar amenda pe care i-a aplicat-o reclamantului a fost justificată de comportamentul injurios al acestuia.
Tânărul din Sudiţi a protestat şi ameninţat că se aruncă de la înălţime după ce în urma unei reclamaţii făcute prin 112, s-a trezit amendat cu 1.000 de lei. Ulterior el le-a spus poliţiştilor că s-a tras cu arma asupra lui.
În seara incidentului, tânărul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. La audierile de la Slobozia, acesta şi-a nuanţat declaraţiile. Arma cu care s-a tras în perimetrul locuinţei sale a fost ridicată de poliţişti. Agresorii, doi fraţi din Sudiţi, sunt cercetaţi penal pentru violare de domiciliu, lovire şi uz de armă fără drept.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj