Apel pentru sânge

2

MD002313

Centrul de Transfuzii face apel către donatorii ialomiţeni să se implice activ în procesul de refacere a stocurilor de sânge.
Apelul se îndreaptă în special către donatorii cu grupa de sânge zero 1cu RH negativ, una dintre grupele pentru care există numeroase cereri de la spitalele din capitală şi judeţ. Media donatorilor ialomiţeni a scăzut la 15 pe zi, deşi în ultimele luni tot mai mulţi tineri au ales să doneze sânge din proprie iniţiativă. 
Reprezentanţii instituţiei atrag atenţia donatorilor că vârsta maximă pentru donare este de 65 de ani pentru bărbaţi şi de 62 de ani la femei, cu condiţia să nu fie bolnavi cronici sau cu tensiune arterială.
Cetăţenii care suferă de ulcer sau alte afecţiuni cronice sunt opriţi definitiv de la donarea de sânge, iar persoanele care suferă de anemie vor fi restricţionate timp de 30 de zile dacă valorile din sânge sunt modificate la momentul donării şi timp de 90 de zile dacă acestea nu au suferit modificări.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. Motivele pentru care a scazut nr de donatori este altul. Am fost si eu la donat in Slobozia si am ajuns pe la 8:00. Erau 16 pers in fata mea dar mi s-a zis de catre asistente sa plec.. Sa vin mai de dimineata, ca deja sunt prea multi si la 12 dna doctor pleaca. Pana la ora 10 nu intrase nimeni la consult. Dc ? Trebuia sa-si bea cafeaua dna doctor si tipa ca nu gaseste telecomanda. (Cativa dintre donatori au renuntat si au plecat , mai erau 12 in fata mea) . la ora 11 55 s-a ajuns si la mn, si dupa ce ca am pierdut 4  ore asteptand nimic mi s-a zis ca nu o intereseaza ca ea se grabeste. :-))) tin sa mentionez ca sunt donator vechi ( in Bucuresti) si asa ceva n-am mai intalnit .

  2. Am donat de cateva ori sange la centrul din Slobozia si toata procedura dura maxim 2 ore. De cand au schimbat modul de lucru poti sa stai 4 ore si apoi sa te trimita acasa ca au terminat programul. Intre etape stai si astepti pe hol: te inregistrezi- stai si astepti- ti se ia tensiunea, glicemia- iar stai si astepti si astepti- consultatia (o multime de intrebari tampite si fara rost)- iar mai stai si mai stai. Lipsa de sange nu este din cauza ca nu sunt donatori ci mai degraba de la (dez)organizarea de la centru de donare

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.