Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ,,Lunca Dunării“ în impas

2
Proiectul primăriilor Mihail Kogălniceanu, Gura Ialomiţei şi Giurgeni pentru o asociaţie locală de dezvoltare este ameninţat de lipsa disponibilului financiar de garantare a proiectului.
Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Lunca Dunării” trebuie să depună într-o săptămână două miliarde de lei într-un fond naţional de garantare, spre deosebire de firmele private care pot depune eşalonat contribuţia.
Managerul de proiect, primarul Alexandru DINU, spune că această condiţie a statului român periclitează programul de dezvoltare prin blocarea fondurilor.
Cel mai prost cu finanţele dintre cei trei parteneri în proiect stă primăria Gura Ialomiţei. Primarul Ion JIPA spune că în lipsa unor agenţi economici puternici pe raza localităţii, şansele de dezvoltare a comunităţii sunt infime, iar falimentul clamat de prefectură este destul de aproape.
Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitara ,,Lunca Dunării“ este un proiect cu finanţare europeană în valoare de 6 milioane de euro plus TVA, pentru reţele de apă şi canalizare în cele trei comune partenere, plus reabilitare şi dotare a căminelor  culturale.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. De ce nu sunt bani si nu se vor da???Pentru ca sa vina Raja Constanta si sa ingenuncheze tot judetul. Nu va lasati fratilor ca noi in Tandarei platim 5 ron plus tva/mc de apa, ca asa vine cu canal cu tot. platim si toate pierderilor de retea acestora.

  2. din pacate, cel putin la slobozia, cei care reclama pretul la apa, nu sunt in stare sa priceapa, ca pretul mentinut la acelasi nivel de mai multi ani, inseamna o scadere a costului pentru serviciul de furnizare. si mai ales sunt niste baieti, cred ei smecheri, care atata pe toata lumea, ca pretul ar trebui sa fie si mai mic, echivalent pt apa menajera. pt toti acestia imi doresc sa vina un operator regional care sa/i invete minte, ca asa e romanul, prost, gandeste pe termen scurt si traieste de pe o zi pe alta, cu pretentii de la altii, mai putin de la propria persoana…

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.