Atenţie la mustării!

0
Autorităţile avertizează: mare atenţie la procesul de  producţie al vinului în propriile gospodării, monoxidul de carbon rezultat din fermentarea mustului poate fi fatal.
Un astfel de caz a fost anunţat astazi prin 112. Trei persoane s-au intoxicat cu monoxidul de carbon rezultat din fermentarea strugurilor zdrobiţi, una dintre ele a decedat până la sosirea echipajelor de intervenţie.
Întâmplarea s-a produs într-o gospodărie din cartierul Feteşti-Gară, proprietarul, în vârstă de 62 de ani, soţia acestuia de 60 de ani şi o altă persoană de sex feminin în vârstă de 36 de ani au intrat în pivniţă pentru a manipula recipientele cu must, însă gazele rezultate din procesul de fermentaţie le-au afectat respiraţia, aceştia pierzându-şi în scurt timp cunoştinţa.
Apelul care anunţa situaţia de urgenţă a fost primit la dispeceratul inspectoratului astăzi, la ora 12.40, la faţa locului deplasându-se un echipaj de pompieri, şi unul de prim-ajutor de la Garda Feteşti, precum şi cadre medicale de la Serviciul de Ambulanţă.
La sosirea echipajelor, femeia în vârstă de 60 de ani era deja scoasă din beci de vecini, însă viaţa sa nu a mai putut fi salvată.
Pompierii au acţionat pentru scoaterea celorlalte două persoane, cărora le-a fost acordat primul ajutor medical de către echipajul SMURD în colaborare cu cel de pe ambulanţă, şi au fost transportate la spital în stare de semiconştienţă.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.