Bani, bani, bani

0

2010 a fost cel mai bun an din ultimii zece, în ceea ce priveşte veniturile suplimentare stabilite de Inspecţia Fiscală din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Ialomiţa.
Directorul adjunct, Daniel Rădulescu, spune că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a stabilit indicatorii de performanţă pentru activitatea de Inspecţie Fiscală. În urma analizelor efectuate, a reieşit că inspectorii şi-au depăşit target-ul, iar veniturile colectate sunt peste estimările ministerului.
De asemenea, gradul de asigurare a colectării creanţelor fiscale prin măsuri asiguratorii a fost stabilit la un nivel de 40% de ANAF, iar inspectorii fiscali ialomiţeni l-au realizat în procent de 51%.
Si Garda Financiară Ialomiţa a adus, în doar două săptămâni, în contul Trezoreriei peste 900 de mii de lei, din amenzi şi bunuri confiscate de la comercianţi.
Acţiunea de control a fost organizată de Comisariatul General, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, iar comisarii ialomiţeni au fost cooptaţi.
Comisarul şef al Gărzii Financiare Ialomiţa, Petre Ţenea, spune că acţiunea a fost amplă, iar cei 14 angajaţi au controlat peste 40 de depozite cu bunuri de larg consum, ale unor administratori asiatici.
Principalele deficienţe constatate au fost: marfă fără documente de provenienţă, dar şi sume de bani care nu se regăseau în registre. Toate au fost confiscate, marfa urmând a fi valorificată, iar banii au intrat deja în trezoreria statului.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.