Bani pentru apicultori

0

Apicultorii din Ialomita sunt informati ca pana pe 15 august au termen limită pentru depunerea cererilor de plată la acţiunile realizate în anul 2009 şi prevăzute în Programul Naţional Apicol. Pentru a primi sprijin financiar, apicultorii ialomiteni trebuie sa figureze in cadrul unor asociatii profesionale, in numele carora se inregistreaza cererile de plata la centrul judetean APIA.

Pentru anul 2009, contribuţia financiară a Comisiei Europene este de circa doua milioane de euro iar valoarea sprijinului financiar de la bugetul de stat este de peste 6.600.000 lei.

Sprijin financiar se acorda pentru tratarea unor boli ale albinelor, respectiv cumpărarea de mătci provenite din ferme de elită şi de multiplicare, roiuri la pachet, roiuri pe faguri şi familii de albine.

Pentru prima acţiune se poate deconta costul fără TVA al medicamentelor şi produselor de combatere a varoozei, necesare tratamentului pentru întreg efectivul de albine deţinut de către beneficiar, iar pentru a doua acţiune se decontează preţul fără TVA de achiziţie de mătci, roi la pachet, roi pe faguri şi familii de albine.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.