Baracă abandonată în promisiunile deşarte ale primarului Ionaşcu

0

O baracă din tablă zace abandonată de ani de zile în zona Gării fără ca mai marele din capul Primăriei să ia vreo măsură pentru îndepărtarea ei.

Povestea barăcii din tablă ruginită pe care încă mai scrie „Geamuri” şi în care actor principal este primarul Gabi Ionaşcu a demarat în plină campanie electorală. Plecat cu echipa de consilieri la arat terenul electoral, primarul vechi şi nou s-a proptit fix în pupăturile pensionarilor ce execută destoinic zi de zi partide interminabile de şah şi table în zona Gării. „Să trăiţi, domn primar, şi să ieşiţi iarăşi! Dar nu ne luaţi şi nouă baraca asta de aci că mişună şobolanii pe sub ea ceva de speriat?”, a sunat cuvântul de bun sosit adresat de unul dintre bătrânii locului. Atent la problemele poporului purtător de ştampilă, mai ales că peste doar două săptămâni trebuia să se prezinte la urne şi să i-o tragă în capul numelui cu tuş, nea Gabi pune mâna pe telefon ca un cunoscător şi îl sună pe proprietar, semn că primarul ştia de multă vreme cine călăreşte fără să plătească spaţiul public. „Noroc Petrică! Uite, sunt aici la tine la bloc, şi mă roagă oamenii să iei baraca asta de-aici! A, e ziua ta, la mulţi ani atunci şi sănătate şi nu mă uita te rog cu baraca!”, a rostit plin de el nevoie mare primarul în faţa electorilor rămaşi cu gura căscată când au văzut atâta autoritate publică înghesuită într-un singur om. Ionaşcu s-a mai pupat intelectual cu poporul vreo trei minute, după care dus a fost, îl aşteptau kilogramele de simpatie şi la alte scări de blocuri.

„Nu-i treaba mea!”

Rămasă în urma promisiunilor electorale, baraca din tablă râde şi acum când bate soarele în ea de fraierii primarului ce-şi fac veacul în zonă. „Ne-a păcălit, al dracului, l-am votat şi baraca tot nu ne-a luat-o…”, înjură în fiecare zi alt pensionar, prin rotaţie, să participe cu toţii la actul civic. Unul dintre ei, ceva mai curajos, ne-a sunat să ne roage să-i fotografiem baraca, poate-o facem vedetă, îi creşte preţul, şi scapă şi ei de ea. Ceea ce am şi făcut, în acest material publicitar. În care, fireşte, nu putea lipsi nici primarul Gabi Ionaşcu. „Parcă îmi amintesc când am vorbit cu oamenii de baracă. Şi dacă o dai la ziar, ce, crezi că rezolvi ceva? Să vină să şi-o ia proprietarul, nu e treaba mea!”, a rânjit moldoveneşte la telefon şeful municipiului atunci când i s-a adus aminte de promisiunea, a câta oare?, neonorată.
PETRONEL TUDOR

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.