Burse pentru fetele rome care merg la şcoală

0

Fetele şi femeile de etnie romă care merg la şcoală în cadrul programului “A doua şansa” au posibilitatea obţinerii unor burse de merit şi sociale, acordate în cadrul proiectului ,,Incluziunea socială a femeilor rome“.
Bursele de merit sunt pentru fetele cu vârste între 14 şi 16 ani din învăţământul preuniversitar dar şi pentru femeile care s-au înscris în clasa întâi în anul şcolar 2010-2011 şi au absolvit cu media generală de minim 8.
Bursele sociale se acordă pentru fetele şi femeile rome care au frecventat anul şcolar şi care provin din familii cu o situaţie materială precară, sub nivelul venitului minim garantat.
Valoarea unei burse de merit este de 400 de lei lunar iar a celei sociale de 300 de lei. Banii se acordă pentru toată perioada anului şcolar, exceptând vacanţele. Dosarele pentru obţinerea unei burse se primesc până pe 29 iulie pe adresa Asociaţiei Femeilor Rome din România iar formularele necesare a fi completate pentru aplicaţie se pot descărca de pe site-ul www.incluziuneafemeilorrome.ro.
În Ialomiţa, la Şcoala din Bora, în cadrul programului a doua şansă au mers la şcoala 14 adulţi, dintre care doar 3 femei, toate însă cu media generală peste 8.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.