Campanie de informare la APIA

0
Centrul local Urziceni al Agenţiei de plăţi şi intervenţie pentru agricultură a demarat marti o campanie de informare a fermierilor. Până pe 25 februarie, campania se va desfăşura prin întâlniri directe ale consilierilor agenţiei cu agricultorii din fiecare localitate arondată centrului.
Sub deviza ,,lucrezi pământul, depui cererea şi accesezi fonduri europene” campania de comunicare de anul acesta îşi propune să-i informeze cât mai eficient pe fermieri, cu privire la modalităţile de accessare a fondurilor europene destinate agriculturii.

Pentru a beneficia de acordarea de plăţi în cadrul schemelor de plată unică pe suprafaţă trebuie îndeplinite condiţiile de eligibilitate conform legislaţiei comunitare şi naţionale.
România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, beneficiază de fonduri europene prin aplicarea schemei de plată unică pe suprafaţă, care implică acordarea de plăţi uniforme pe hectarul de teren agricol utilizat, independent de nivelul producţiei. De asemenea, statul suplimentează acest sprijin prin plăţi directe complementare finanţate din bugetul naţional. În 2011 vor fi acordate plăţi şi pentru schema separată la zahăr, schema de plăţi tranzitorii pentru tomate destinate procesării, sprijinul pentru zone defavorizate din punct de vedere natural şi pentru măsurile de agro-mediu.
Emilia Guţă, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.