Caniculă, scăldat, înec

0

136

Canicula îi determină pe ialomiţeni să se răcorească, după posibilităţi… Cum accesul la piscine sau ştranduri este restricţionat de distanţa până la acestea sau preţul de intrare, locurile neamenajate pentru scăldat sunt frecventate în vacanţa de vară de mulţi copii. Cu riscuri:
audio SCALDAT
În toate comunităţile de pe malurile râurilor şi lacurilor există riscul de înec pentru copii, dar şi pentru adulţi. Ignorarea pericolului face ca, anual, în Ialomiţa să-şi piardă vieţile numeroase persoane. Andreea din Bucu, avea 12 ani, Cristi din Slobozia, 11, Marius din Căzăneşti, 15 ani, şi exemplele pot continua… Copiii ştiu că nu au voie să se scalde în râu, dar tot ei spun că zilnic, în perioadele caniculare, băieţi merg la baie…
Scăldatul în locuri neamenajate este periculos pentru că zonele cunoscute, unde se făcea baie, devin imprevizibile de la un anotimp la altul.
Conştienţi de pericol, părinţii de la ţară le oferă copiilor posibilitatea să se răcorească în apa încălzită la soare, în copaie.
Reprezentanţii Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţe recomandă ca indiferent de locurile unde se scaldă, copiii să fie supravegheaţi de un adult, intrarea în apă să se facă treptat, astfel încât organismul încins la soare să suporte răcirea fără consecinţe medicale, şi atrag atenţia că zonele de balastieră sunt cele mai periculoase pentru îmbăiat.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.