Cercetarea procurorilor în cazul soţilor Bordea încă nu s-a încheiat

0

La solicitarea privind implicarea într-un accident mortal de circulaţie a agentului de poliţie Sebastian Bordea şi a soţiei sale, subinspectorul ISU Andreea Bordea, procurorul de caz a răspuns că datele solicitate sunt exceptate de la accesul liber al cetăţenilor.
Conform legii liberului acces la informaţii, la categoria de excepţii privind informarea cetăţenilor figurează 7 situaţii.
Pe lângă cazurile legate de siguranţa statului şi de protecţia tinerilor este specificat şi parcursul cercetărilor penale sau disciplinare, dacă se periclitează rezultatul anchetei, se dezvăluie surse confidenţiale ori se pun în pericol viaţa, integritatea corporală sau sănătatea unei persoane împlicată în cercetare.
Dosarul penal pentru accidentul din 17 decembrie de la Gheorghe Doja a fost constituit pentru omor din culpă, cu părăsirea locului accidentului, chiar dacă la scurt timp, la faţa locului s-a prezentat subofiţerul Andreea Bordea, declarând că a plecat acasă pentru a-şi proteja copilul speriat. Suspect a fost şi că soţul ei, agent de poliţie nu a putut fi contactat pe niciunul dintre cele două telefoane mobile, ceea ce a condus la suspiciunea că el ar fi produs accidentul. La scurt timp Sebastian Bordea a fost detaşat de la serviciul de circulaţie rutieră la secţia de poliţie rurală Ion Roată, iar, între timp, agentul de poliţie s-a internat în spital şi a intrat în concediu medical. La exact o lună de la acest evenimentul rutier petrecut în Ialomiţa, 3 cazuri înregistrate la nivel naţional dovedesc că pasarea vinovăţiei, pentru producerea unor accidente, soţiilor de poliţişti este o practică obişnuită pentru cei care se ocupă cu aplicarea legii.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.