Cimitirul de la BORA a devenit neîncăpător

15

Cimitirul de la BORA a devenit neîncăpător pentru pierderile omeneşti suferite în rândul populaţiei municipiului reşedinţă de judeţ.
Administraţia cimitirului a solicitat Consiliului Local o soluţie pentru extinderea suprafeţei destinate locurilor de veci.
Lărgirea cimitirului pe latura de Sud, către Combinat, este imposibilă prin numărul mare de proprietari care deţin suprafeţe mici de teren, cultivate în trecut cu viţă de vie, acum date în arendă.
Directorul Serviciului de Activităţi Autofinanţate din cadrul Primăriei Slobozia, Ştefan COSTEA, spune că extinderea cimitirului cu un hectar, făcută anul trecut, este mai mult de jumătate ocupată în urma deceselor înregistrate în ultimele 6 luni.
În discuţie a fost avansată ipoteza de extindere cu două hectare şi jumătate a cimitirului de la Slobozia Nouă, ca alternativă de înhumare a persoanelor decedate din municipiul reşedinţă de judeţ. Soluţia, de schimb de terenuri între proprietar şi municipalitate, s-a blocat la Oficiul de Cadastru. În ultimă instanţă, primarul Gabi Ionaşcu a avansat posibilitatea de recuperare şi amenajare a unei suprafeţe de 4 hectare pe latura de Est a cimitirului.
Cimitirul de la Bora se întinde pe o suprafaţă de 12,4 hectare.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Distribuiți
Articolul precedentWalkathon- ediţia a doua
Articolul următor

15 comentarii

  1. Io sunt unul dintre fericitii posesori a unui apartament cu doua camere, in cartierul BORA “Select CIMINTIR”. Inseamna ca vor creste preturile la apartamente in zona. Am fost destept ca si Gigi Becali. Le “renovez” si vand apartamentul. Intereseaza pe cineva.
    Acum serios vorbind. Nu e bine ca nu mai sunt locuri. Nu imi pare rau decat ca sunt o gramada de tineri acolo in selectul cartier, si nu e bine deloc. Era bine daca lumea era sanatoasa si nu ajungea acolo. Si nu radeti, ca se vor da locuri la Slobozia Noua, si nu e bine, ca una era sa fie omul dus pe deal si al tarif la Slobozia Noua. Poate si alte taxe. De furat se va fura la fel.
    Zic io ….

  2. cele mai frecvente cauze de deces sunt accidentele vasculare, infarctul miocardic si cancerele. primele doua sunt provocate de stres. incidenta crescuta a cancerelor este la nivel national, si este o consecinta a explozie nucleare de la cernobil. surprinzator, cei mai imuni sunt prostii. nosferatulule, daca nu iti dai seama, esti unul dintre aia pe care nu i-a luat Doamne Doamne la el.

  3. cine crede în existenţa sufletului, după moarte, conform învăţăturilor creştin ortodoxe, nu are cum să ia în calcul varianta incinerarii…

  4. O soluţie ar fi “extinderea” acestuia pe … verticală, aşa cum se întâmplă în multe ţări occidentale. Acolo sunt construite veritabile “blocuri” cu 3 – 4 nivele prevăzute cu nişe orizontale etanşe în care sunt zidite apoi sicriele cu cei decedaţi. Pe “fereastra de la intrare”, după ce este zidită, se fixează placa de marmură cu însemnele “locatarului”.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.