Cod portocaliu de ger – frigul va paraliza traficul în Ialomiţa

3

foto: Florin Floreanu

Temperaturile extrem de scăzute din această perioadă vor face imposibilă acţiunea materialelor antiderapante.
Gerul va paraliza din nou circulaţia pe drumurile judeţului pentru că, la minus 20 de grade Celsius, amestecul de nisip cu sare va deveni inutil pe carosabil, la fel ca şi clorura de calciu, soluţia nepoluantă de ultimă generaţie care se foloseşte în marile oraşe ale ţării.
Directorul de la Societatea Judeţeană de Drumuri şi Poduri precizează că, din cauza gerului, şoselele nu vor mai putea fi curăţate: “Peste minus 8 grade, materialul antiderapant nu-şi va mai face efectul. Vom avea cel puţin 10 zile cu gheaţă şi zăpadă pe carosabil. Astea sunt condiţiile tehnice. Mai jos de minus 8 grade nici clorura de calciu nu-şi mai face efectul. Nu există altceva”, susţine Ştefan Ghibanu.
În cursul zilei de joi, Slobozia va fi unul dintre polii gerului din România, cu temperaturi extreme sub minus 20 de grade Celsius.
Cod portocaliu de ger!
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare de Cod Portocaliu, în intervalul 30 ianuarie-3 februarie 2012, pentru Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Maramureş şi Dobrogea. Toată săptămâna, vremea se va menţine extrem de geroasă, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor. Temperaturile minime se vor încadra, în general, între -27 şi -17 grade Celsius, iar cele maxime diurne vor fi negative. În Dobrogea, Bărăgan şi sudul Moldovei vîntul va avea viteze ce vor atinge la rafală 40-50 km/h, ceea ce va amplifica senzaţia de frig.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

3 comentarii

  1. adica:
    Solutie pentru dezghetarea, deszapezirea strazilor. Actiune remanenta antiinghet cca. 72h. Topeste si impiedica reformarea poleiului, actionand ca material antiderapant. Penetreaza zapada si gheata mai rapid decat sarea. De 70-80 de ori mai putin coroziv decat sarea si nisipul. Actioneaza eficient la temperaturi scazute (-15ºC, -25ºC, -45ºC).

    misto, poate citeste si ghibanu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.