Codul galben de caniculă s-a prelungit din nou pentru judeţul Ialomiţa

0

Agenţia Naţională de meteorologie anunţă pentru astăzi 37 de grade celsius la umbră iar indicele de confort termic temperatură umezeală va depăşi pe alocuri pragul critic de 80 de unităţi.
Ministrul Sănătăţii a cerut medicilor de la Direcţiile de Sănătate Publică şi Serviciilor de Ambulanţă să ia măsuri pentru reducerea riscurilor medicale cauzate de temperaturile ridicate la nivelul întregii ţări.
Astfel, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, serviciile de ambulanţă vor trece la alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere.
Totodată, cetăţenii sunt sfătuiţi să nu se expună la soare între orele 11.00 şi 18.00, pentru a evita arsurile la nivelul pielii.
În aceste zile este recomandat consumul zilnic de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Medicii ne sfătuiesc să consumăm în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete. Nu trebuie consumat alcool deoarece favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii şi este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeina sau zahăr.
În Ialomiţa, puncte de prim ajutor pentru cei aflaţi în trafic au fost stabilite în toate oraşele şi municipiile, asigurate de un cadru medical, cu aer condiţionat şi apă rece.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.