Comunicat Distrigaz Sud

0

Buna ziua,
Va trimit mai jos cateva informatii referitoare la subiectul mentionat in discutia telefonica. Va stau la dispozitie in continuare cu detalii suplimentare:
Momentan nu sunt probleme cu presiunea pe reţea iar consumatorii Distrigaz Sud nu sunt afectaţi în ceea ce priveşte alimentarea cu gaze naturale. Colaborăm cu autorităţile abilitate pentru a lua măsurile necesare astfel încât consumatorii casnici să nu fie afectaţi.
 
Pe fondul crizei ruso-ucrainiene, livrarea de gaze ruseşti prin punctul Isaccea a fost sistată începând cu ora 03.05, în noaptea de luni spre marţi, deficitul fiind însă compensat prin importul realizat prin punctul Medieşul Aurit. Pe 6 ianuarie 2009, la orele 9.00, Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a convocat Comisia de coordonare în domeniul asigurării securităţii în aprovizionarea cu gaze naturale din care fac parte Distrigaz Sud şi Distrigaz Sud Reţele. In cadrul acestei întâlniri, continuate la ora 10.00 la Palatul Victoria în prezenţa Primului Ministru, Emil Boc, au fost comunicate măsurile luate de companiile de producţie, transport şi distribuţie de gaze naturale pentru a asigura alimentarea în condiţii normale a populaţiei.
 
Pe data de 7 ianuarie, ora 09.00, punctul de import Medieşul Aurit a fost, de asemenea, intrerupt. Comisia constituită în acest sens a fost imediat convocată de Ministrul Economiei pentru identificarea unor noi metode care să restabilească echilibrul sistemului român de aprovizionare cu gaze naturale. Ţinând cont de condiţiile meteo şi de punerea în practică a deciziilor comisiei de către diferiţii operatori, actualmente situaţia reţelei de distribuţie a DGS este menţinută sub control şi se acţionează pe toate planurile astfel încât populaţia să nu fie afectată.
 
În perioada imediat următoare, în funcţie de evoluţia livrărilor de gaz şi de modificarea condiţiilor de temperatură se vor lua toate măsurile necesare pentru asigurarea continuităţii alimentării cu gaze naturale a consumatorilor.
 
 
Distrigaz Sud are anual un program de inmagazinare a gazelor naturale ce se desfăşoară în perioada aprilie – octombrie. In 2008 Distrigaz Sud a înmagazinat cca 900 de milioane de mc, cu  200 de milioane de mc mai mult decât în anul precedent.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.