Cristina Pocora il apostrofeaza din nou pe Radu Berceanu

5

De data aceasta il abordeaza in calitate de ministru al agriculturii. Deputatul din colegiul unu, Fetesti-Tandarei, ii comunica ministrului Berceanu ca din suprafaţa totală de şapte milioane de hectare, seceta şi îngheţul au calamitat peste un milion de hectare cultivate cu cereale în toamnă şi primăvară.

În Ialomiţa, pierderile înregistrate se ridică la 11 milioane de euro. La grâu, din cele peste o suta de mii de hectare cultivate în toamnă, mai mult de o treime sunt calamitate.

Cum producţia normală de grâu era estimată la 4,5 – 5 tone la hectar iar din cauza secetei s-au  recoltat in medie cate doua tone si jumatate, venitul mediu la hectar s-a diminuat cu aproape 800 lei.

În lipsa unor precizări clare privind sprijinul guvernamental pentru fermierii cu terenuri calamitate din cauza secetei, la Direcţia Agricolă isi asteapta randul la despagubire, 250 de dosare.

Cristina Pocora il ajuta pe Radu Berceanu sa se adapteze la responsabilitatile de ministru al agriculturii si il intreaba despre programele prevăzute in trimestrul IV al anului 2009 pentru susţinerea  agricultorilor, adoptarea unei Hotărâri de Guvern privind zonele calamitate si ajutorul concret pentru fermieri, cat si depre existenta subvenţiilor privind însămânţarea din această toamnă.

Clementina Tudor

5 comentarii

  1. Oare?
    A apostrofa inseamna a mustra intr-un mod agresiv. Mi-e greu sa cred ca Pocorita, eleganta, cu geanta Luis Vuitton – ca sa-l citez pe Bercenu – marlanu‘, a devenit agresiva peste noapte. Poate doar l-a interpelat …

  2. Am dat fuga la DEX, si cred ca am dreptate.
    APOSTROFÁ, apostrofez, vb. I. Tranz. A adresa cuiva o mustrare (violentă), a mustra pe cineva (cu ton aspru). Prin urmare, nici doamna invatatoare nu „m-a apostrofat“, ci doar m-a certat sau m-a mustrat. Traumatizat sunt, pt ca a fost prima mea dragoste … neimpartasita…..

    • 1. ” A adresa cuiva o mustrare (violentă), a mustra pe cineva (cu ton aspru) “ – daca tu zici ca pocora a dat cu panselutze in berceanu… eu spun asa: l-a mustrat pe un ton aspru – deci l-a apostrofat. as zice si ca i-ar tranti geanta aia luis vutonache in cap, daca n-ar fi o lady.

      2. iti dai seama cum ar fi fost sa-ti impartaseasca invatatoarea sentimentele? refuz sa-mi imaginez…:)))))))

  3. Am citit pe blogul Cristinei Pocora apostofrarea lui Berceanu. Crede-ma, este eleganta, nu am sesizat violenta. Il ia putin in balon pe Berceanu, si cam atit.
    2. vezi ce precoce am fost? … cu invatatoarea …..

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.