Cu sacul după ajutoare

0

Cei mai nevoiaşi dintre slobozeni s-au strâns astăzi în faţa cantinei sociale pentru a-şi ridica ajutoarele de la Uniunea Europeană.
Adunaţi în faţa porţii, pensionarii cu venituri sub 400 de lei, cei cu pensie de handicap şi şomerii au primit bonuri de ordine pentru a intra în posesia ajutoarelor alimentare.
Spre deosebire de anul trecut, produsele alimentare sunt mai diversificate, dar unele încă lipsesc din magazia municipalităţii.
Acordarea produselor de primă necesitate s-a tot amânat în Ialomiţa pe motiv că unele dintre acestea lipsesc şi ar fi bine să se dea toate odată. Măsura a fost înţeleasă de beneficiari, chiar dacă uleiul tot a lipsit în prima zi. De neînţeles este însă, pentru familiile care trăiesc numai din ajutorul social, că au fost programate după data de 5 decembrie: “a zis ca de la intai, acuma zice ca dupa 5 decembrie. De ce n-a spus pana acuma? Isi bate joc? Sa spuie care-i treaba, domnule”!
În pragul iernii, ajutoarele alimentare sunt o adevărată mană cerească.
Maria Soreanu are o pensie de 380 de lei, iar cu ceea ce a primit spune că două luni are provizii suficiente: “am primit 15 de faina, 5 de malai, 7 de orez, bulion, zahar, biscuiti, mazare, paste fainoase… de toate. Ulei, nu; venim maine sau poimaine”.
Acordarea de mălai, făină, ulei, zahăr, mazăre, bulion, paste făinoase şi biscuiţi trezeşte invidia celor din jur, nu cu mult mai avuţi decât beneficiarii programului european: “nu-l gasesc pe lista pe sotul, care este cu handicap nevazator. Nu este nici la pensionari… Pana acum lua, acum vad ca nu mai este trecut. In Slobozia Noua s-a dat si la morti, aia e prostia, ca se economiseste si se da la ailalti, ca sa faca un favor. Adica, care-s morti, trebuie sa manance, care-s vii… vedeti cum e”?
Întâmplător sau nu, alimentele se acordă la Slobozia şi în Ialomiţa în plină campanie electorală.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.