Cum sa mori cu zile la spital

0

Este experienta pe care a trait-o o familie din Urziceni, saptamana trecuta in spitalul judetean de urgente din Slobozia. Pacientul are 84 de ani si a fost internat cu accident vascular cerebral in sectia de neurologie. Nemultumite de cum sunt ingrijiti pacientii, rudele au cerut externarea batranului. Aceasta a insemnat insa o alta lupta cu sistemul sanitar…

audio – material ambulanta 

Pentru ca are o varsta inaintata si comunica mai greu, nepotii batranului au cerut sa poata sta cu el pe timpul noptii, in spital.  Se pare insa ca interesul lor pentru pacient nu a coincis cu preocuparea cadrelor medicale pentru bolnavii internati in sectia de neurologie.
Desi pacientul nu putea fi transportat decat intins pe targa, ceea ce presupune ca avea dreptul la o salvare, personalul de la ambulanta a apreciat ca nu intra in atributiile serviciului judetean sa faca transportul la domiciliu. Asa se face ca batranul a asteptat doua ore intins pe targa in holul de la Ambulanta.
Epuizati de incercarile de a obtine o ambulanta, nepotii batranului au ajuns la directorul spitalului judetean unde au povestit tot cat au patimit in sectia de neurologie.
Directorul spitalului, Andrei Tron, spune ca situatia este rezultatul lipsei medicilor specialisti si a proastei gestionari a serviciului de ambulanta.
Pacientul a primit pana a urma o ambulanta la interventia directorului spitalului judetean. Rudele pacientului au reclamat in scris toate cele comunicate conducerii spitalului si au plecat la Bucuresti, hotarate sa reclame personalul de la ambulanta Slobozia, direct la secretarul de stat Raed Arafat.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.