Dar de dai faci Paştele Rai!

0

Anul acesta în campania de Paşte, reporterii Radio CAMPUS au ajuns în casele unora dintre cei mai necăjiţi semeni ai noştri. Cu ajutorul sponsorilor, 20 de familii au primit în dar pachete cu alimente iar ajutorul material a reaprins în sufletele celor mai încercaţi speranţa încrederii în mai bine, prin oameni. Două dintre poveştile campaniei le aflăm de la Clementina Tudor si Alexandra Alexe…
Rădiţa Neculae are 60 de ani şi îngrijeşte de doi nepoţi: Florian Carlos de 3 ani şi jumătate şi Mario Antonio, de 5 luni. Cum părinţii lor sunt fără serviciu, femeia îi creşte din pensia ei de îngrijitoare la cămin. Cel mai mare necaz l-a avut când doi copii i-au murit înecaţi la Amara.
Greutăţile zilnice îi înnegurează sufletul care nu mai rabdă nepăsarea celorlaţi bunici ai băieţilor. Dintr-un foc, mamaia Rădiţa ne varsă pe masa din bucătărie o pungă cu biscuiţi şi un măr pe care nepoţii ei le-au primit în dar de Paşte de la Bucureşti.
Fie şi numai pentru câteva zile, în familia numeroasă a Rădiţei Neculae am reuşit să aducem puţină bucurie prin îndepărtarea grijilor de a avea ce pune pe masă.
Familia lui Dorin Lăcătuş este formată din tatăl, mama şi fetiţa în varstă de doi ani. Cei trei locuiesc într-o casă modestă din cartierul Slobozia Nouă, alături de alţi şase membrii ai familiei, iar cele două cămăruţe, insuficiente pentru nevoile lor, la venirea noastră străluceau de curăţenie.
Flori Lăcătuş este mamă a doi copii, însă la băiatul cel mare a renunţat pentru a-l creşte bunica, cea care are puţin peste posibilitaţile lor. El are acum nouă ani şi merge la şcoală, iar cea mică a rămas langă părinţii care vor să menţină familia unită indiferent de încercările vieţii.
Vizita echipei Radio Campus le-a adus o mare bucurie înainte de sărbătoarea Învierii. Alimentele din pachete le-au făcut Paştele mai îmbelşugat şi masa mai copioasă.
Fie şi numai pentru câteva zile, pachetele cu alimente au bucurat sufletele celor trei membri ai familiei Lăcătuş.
Ajutorul oferit de Radio Campus celor 20 de familii a fost posibil cu sprijinul sponsorilor campaniei: Mitru Crişan, Mihai Ioniţă, Mariana Iancu, Nicolae Sitaru, Marian NEDU şi Diana Zevedei, cărora echipa Radio Campus le mulţumeşte.
Clementina Tudor şi Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.