Desemnare politică în administrarea spitalului judeţean

0
Consilierii judeţeni au aprobat ieri transferul spitalului judeţean de urgenţe din Slobozia în managementul Consiliului Judeţean şi au parafat reprezentarea politică în comitetul director al unităţii medicale.
Pe lângă persoanele desemnate de drept să facă parte din consiliul de administrare, în plenul şedinţei s-au făcut propuneri de reprezentare în staful executiv şi din partea grupurilor politice ale consilierilor judeţeni. Astfel, descentralizarea schimbă doar pârghiile politice de la nivel central cu cele de la nivel local.
Consilierii PDL au refuzat să-şi desemneze reprezentanţi, dar, prezent la şedinţă, senatorul PDL Tudor Panţuru a apreciat că trecerea spitalului la administraţia judeţeană ar putea fi benefică pentru funcţionarea unităţii medicale.
La acest moment, spitalul judeţean de urgenţă are datorii la furnizorii de medicamente, neplătite de 6 luni. Directorul Casei Judeţene de Sănătate, Mihai Geantă a prezentat o situaţie financiară din care rezultă că debitele spitalului însumează 135 miliarde de lei.
Membrii titulari în consiliul de administraţie a spitalului judeţean de urgenţe au ieşit la votul consilierilor judeţeni Violeta Feştilă, desemnată de PSD  şi Andrei Tron, propus de PNL. Supleanţii Aurora Gonţ şi Felicia Niţă, reprezintă în sens invers tandemul PSD-PNL.
Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă, a precizat că deocamdată procesul de descentralizare nu include şi activitatea Direcţiei de Sănătate Publică.
Fiecare reprezentant al consiliului de administraţie va primi 1% din indemnizaţia managerului general. În luna iunie, salariul brut al directorului spitalului judeţean a fost de 6.600 lei. De la 1 iulie, retribuţia se diminuează cu 25%. Indemnizaţia lunară a reprezentanţilor din consiliului de administraţie va fi de 52 de lei.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.