Deversări de ape uzate = moarte

1

Specialiştii au stabilit că moartea peştilor de pe râul Ialomiţa a fost cauzată de deversările poluante făcute de Societatea Urban şi Combinatul Chimic din Slobozia.
În urma probelor de apă prelevate din trei zone ale râului s-a constatat că cele două societăţi au deversat ape uzată în zilele de 28 şi 29 august prin punctele de evacuare dintre Slobozia şi Gimbăşani iar condiţiile de mediu au afectat starea faunei piscicole.
Prefectul Mădălin Teculescu spune că cei doi agenţi economici au înregistrat valori maxime de amoniu şi deversarea s-a făcut simultan.
Analizele de apă au fost evaluate de către Agenţia pentru Protecţia Mediului, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Garda de Mediu şi Sistemul de gospodărire a apelor.
Alexandra Alexe,www.radiocampus.ro

1 comentariu

  1. O intrebare: de unde amoniu in apele deversate de Urban Slobozia? Fiindca locuitorii municipiului nu cred ca se spala cu ingrasaminte chimice sau golesc sacii de azotat de amoniu in cazile din baile proprii. Si ma gandesc ca nici din sursa de apa initiala (cea subterana, dintre Drajna si Slobozia) nu ar putea fi, fiindca primarul si Urban spun intr-una ca e potabila!
    O alta intrebare: daca pestii au murit. noi cum rezistam? Probabil fiindca bem apa din comert…

    Si cand ma gandesc ca tot Ionascu va fi primar si intre 2012-2016… Poate isi va realiza visul, are timp suficient ca in inca patru ani sa treaca cu plugul peste oras, cum au facut odinioara romanii cu Cartagina

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.