Dosarele de pensionare sunt din nou în vizorul oamenilor legii

0

_DSC3938

Poliţiştii criminalişti efectuează la această oră trei percheziţii în Slobozia, la cabinetul de Medicină Fizică şi Recuperare Medicală şi la Comisia de Expertiză Medicală din Policlinică. Poliţiştii au descins şi la domiciul unui medic prins în flagrant delict de luare de mită pentru a-şi îndeplini defectuos sarcinile de serviciu. În cadrul aceluiaşi dosar penal un alt medic este cercetat pentru o faptă similară.
Asupra celor doi planează suspiciuni că ar fi acordat vize medicale neconforme cu realitatea, în vederea întocmirii de dosare de pensionare. O sută de persoane vor ajunge la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa pentru audieri în cauză.
Robert Viorel Dincă, www.radiocampus.ro

COMUNICAT
Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul:
ŞTEFAN ADRIAN MARIUS sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită.
Din ordonanţa întocmită de procurori a reieşit că există probe şi indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada aprilie – iunie 2015, inculpatul ŞTEFAN ADRIAN MARIUS, în calitate de medic primar expert al asigurărilor sociale în cadrul Compartimentului de Expertiză Medicală a Capacităţii de Muncă – Cabinet Slobozia, a primit de la 84 de persoane, diferite sume de bani, în legătură cu exercitarea atribuţiunilor de serviciu.
Faţă de inculpatul ŞTEFAN ADRIAN MARIUS s-a dispus măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 25.06.2015.
Procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate din partea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa şi Serviciului Român de Informaţii.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie o activitate procesuală care nu poate, în nici o situaţie să atingă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.