Emoţii la a doua simulare

1

Astăzi s-a ţinut a doua serie de teste în vederea pregătirii examenelor naţionale pentru liceu şi bacalaureat.
Tinerii din Urziceni au avut emoţii şi nu prea la simulările examenelor de bacalaureat şi pentru evaluarea naţională la clasa a VIII-a. La Colegiul Naţional ,,Grigore Moisil’’ au făcut repetiţie generală 167 dintre viitorii absolvenţi. Pentru cei mai mulţi dintre ei, simularea examenului scris de limba şi literatura română a fost în acelaşi timp uşoară şi utilă.
Ceva mai dificilă pare să fi fost pentru viitorii absolvenţi de gimnaziu confruntarea cu cele trei subiecte ale examenului de matematică. Ceea ce nu înseamnă că n-au trecut în cele din urmă cu succes peste emoţiile unui examen despre care spun că a fost extem de riguros.
La Şcoala Generală ,,Ion Heliade Rădulescu’’ s-au aflat în sălile de examen 80 de elevi. Conform metodologiei în vigoare, rezultatele simulării ar trebui făcute publice în cel mult o săptămână, dar este de aşteptat ca marţi lucrările să fie corectate şi bilanţul examenelor susţinute astăzi afişat.
Robert Dincă, www.radiocampus.ro

1 comentariu

  1. Da,la matematica la gimnaziu chiar a fost greu,nu mi s-au parut adecvate pentru o simulare de teste nationale.Subiectele trebuiau sa aiba un nivel de dificultate redus-mediu,astfel incat orice elev sa poata sa rezolve macar primele doua subiecte. Cat si pentru cei care lucreaza zilnic si se pregatesc intens pentru examen,a fost destul de dificil.A fost mult de lucru,timpul scurt,deci graba la nivel inalt.

    Cred ca cei care fac subiectele au impresia ca toti sunt savanti.Nu,exista si elevi care nu se descurca,insa trebuie sa existe subiecte abordabile pentru toti. Nu e corect…

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.