Gâlceava înțeleptului cu lumea

0
Primarii PNL din Ialomiţa se revoltă la adresa prefectului pentru că i-a lăsat fără fondurile de cofinanţare a proiectelor susţinute cu bani europeni. Efectul blocării conturilor administraţiilor locale, prin contestarea hotărârii consiliului judeţean de echilibrare a bugetelor locale, afectează în principal comunităţile cu investiţii în derulare. În cauză sunt cele 5 primării liberale din judeţ.
Edilii din Feteşti şi Urziceni spun că retragerea sumelor cuvenite din defalcarea de TVA le periclitează investiţiile de milioane de euro pentru reţelele de apă, canalizare şi epurare. Preşedintele PNL Ialomiţa, Ioan Martin, spune că litigiul dintre Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean Ialomiţa a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti, iar până la pronunţarea definitivă, toate programele de investiţii aflate în desfăşurare sunt suspendate.
Primarul Feteştiului spune că autorităţile centrale i-au blocat de 9 luni rambursarea unor sume fără de care nu poate continua investiţiile prevăzute în buget. Gheorghe Catrinoiu avea în plan să finalizeze strategia locală de dezvoltare şi parcul public, proiecte cu finanţare europeană, stopate de lipsa cofinanţării.
Primarul Urziceniului precizează că cele trei proiecte pentru reţeaua de apă şi canalizare, staţia de epurare şi uzina de apă, sunt în diverse stadii de execuţie şi în imposibilitatea de a le continua. Constantin SAVA a exemplificat tergiversările Ministerului Dezvoltării pentru avizarea unei extinderi a programului în Manasia şi Alexeni, din economiile obţinute la licitaţii.
Preşedintele liberalilor ialomiţeni a mai precizat că măsura Prefecturii Ialomiţa, de a contesta repartiţiile bugetare către administraţiile locale, a fost aplicată în toate cele 27 de judeţe cu preşedinţi de consilii judeţene de altă culoare politică decât partidul de guvernământ.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.