Greva la transfuzii

0

Centrul judeţean de transfuzii funcţionează astăzi doar cu o treime din personalul de serviciu pe tură şi asigură sânge numai pentru urgenţele medicale.

Conform programului de proteste, cadrele medicale de la centrul de transfuzii din Slobozia au intrat în grevă pentru redobândirea drepturilor salariale, diminuate constant prin rectificări bugetare.

Directorul Centrului Judeţean de Transfuzii Ialomiţa, medicul Cristiana Stoian, reclamă proasta gestionare a bugetului la nivelul Institutului Naţional de Transfuzii şi lipsa de interes a Ministerului Sănătăţii în cheltuirea corectă a fondurilor din asigurările medicale.

Greva de la Transfuzii afectează direct activitatea curentă a spitalelor. Dacă Centrul Judeţean asigură situaţiile de urgenţă, intervenţiile chirurgicale programate în această perioadă se amână până la încetarea grevei, când se va furniza din nou sânge pentru bolnavii operaţi.

La Centrul Judeţean de Transfuzii sunt angajate 16 persoane, din care una este în concediu de îngrijire copil. Conform indicatorilor de activitate, Centrul din Ialomiţa este pe primul loc în ţară la numărul de recoltări, dar primeşte acelaşi buget ca şi centrele cu rezultate sub indicatorii de performanţă. Toate particularităţile activităţii curente a Centrului Judeţean de Transfuzii vor fi expuse mâine, în comisia de dialog social din cadrul prefecturii Ialomiţa.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.