Grupul Şcolar Alexandru Ioan Cuza a început o campanie împotriva violenţei domestice

2

Acţiunea a demarat pe 25 noiembrie, ziua internaţională de eliminare a violenţei împotriva femeii, şi va culmina cu un miting în semestrul II al anului şcolar.
Conform unui sondaj intern, făcut în rândul elevilor, mai mult de 50% dintre liceeni apreciază că violenţa este o problemă la nivel instituţional, iar la nivelul şcolii s-a alcătuit o comisie anti violenţă din care fac parte atât profesori cât şi elevi. In programul acţiunilor este cuprinsă şi o vizită la penitenciar.
Elevii prezenţi la deschiderea campaniei au vorbit despre efectele violenţei în şcoală şi acasă, analizând mai multe situaţii conflictuale în care au fost implicaţi.
Unul dintre exemplele prezentate la prima acţiune anti violenţă din cadrul campaniei organizată de Grupul Şcolar Alexandru Ioan Cuza din Slobozia este cel a trei elevi din clasa a 9-a H. Pentru comportamentul neadecvat de la ore, ei au primit drept sancţiune să participe timp de 3 zile la diverse munci administrative în curtea şcolii, în locul programului de studiu.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

2 comentarii

    • ehe, taica, pe vremea noastra la scoala erau trimestre…
      dar sa va spun ce ma nedumereste pe mine, ca aveti un aer profesoral si banuiesc (,) ca sunteti profesoara la liceul ala: ce pedeapsa e aia “să participe timp de 3 zile la diverse munci administrative în curtea şcolii, în locul programului de studiu“?
      mah, voi sunteti nebuni? riscati ca maine-poimaine sa calce pe bec juma’ de scoala in sperana ca vor fi pedepsiti la modul asta. tundeti-i chei, asta e pedeapsa, nu sa-i scutiti de ore!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.